Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás,
- 18 dkg kristálycukor,
- 1 dl víz,
- 1/2 dl étolaj,
- 2 kk vaníliás cukor,
- 2 ek cukrozatlan kakaópor,
- 25 dkg fehér liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- csipet só,
- 2 nagy marék dió,
- 2 nagy marék mazsola.
A tojásokat jól megmostam, majd szétválasztottam őket.
A fehérjékből mixerrel kemény habot vertem és félretettem. A tojássárgákat
habosra kavartam a cukorral és a vaníliás cukorral, utána hozzáadtam a vizet meg az olajat.
A
lisztbe belekavartam a sütőport,
a csipet, majd apránként hozzáadtam a cukros masszához és csomómentesre kavartam. A habot óvatosan, kanállal beleforgattam a masszába.
A massza felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, rászórtam a mazsolát úgy, hogy mindenhova egyenletesen jusson. A massza megmaradt feléhez hozzákavartam a cukrozatlan kakaóport, csomómentesre kavartam, majd rácsepegtettem a tepsiben lévő masszára. Rászórtam a két marék diót meggyet, majd előmelegített sütőben készre sütöttem.
A massza felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, rászórtam a mazsolát úgy, hogy mindenhova egyenletesen jusson. A massza megmaradt feléhez hozzákavartam a cukrozatlan kakaóport, csomómentesre kavartam, majd rácsepegtettem a tepsiben lévő masszára. Rászórtam a két marék diót meggyet, majd előmelegített sütőben készre sütöttem.
Oszd meg, ha tetszik :)
Ez nagyon finom!
VálaszTörlésNagy keletje volt :)
Törlés