Ennek a receptnek alapjául Hankka receptje szolgált. Ő Pudingos-tejfölös süteményt készített. Nekem a tejfölt ki kellett hagyjni, mert féltem, nem fogja kibírni a szállítást, a kakaó helyett mákot használtam és meggyet is adtam hozzá, mert így kérték. Így ez lett belőle, ami a képen látható és isteni finom!
Hozzávalók a pudingos részéhez:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor,
- 6 csapott evőkanál kristálycukor,
- 8 dl tej,
- 6 tojás,
- 18 dkg kristálycukor,
- 1 dl víz,
- 1/2 dl étolaj,
- 25 dkg finomliszt,
- 1 csomag sütőpor,
- csipet só,
- 10 dkg darált mák
- 1 üveg kimagolt meggy.
Először a pudingot készítettem el, ahogy Hankka is írta. A 2 tasak
pudingport egy csészébe tettem. A tejet kimértem és 3/4 részét beleöntöttem a pudingfőző edényembe. Hozzáadtam a cukrot és forralás közben kicsit kavargattam, amíg a cukor elolvadt a tejben. A pudingporhoz hozzáadtam a maradék tejet és csomómentesre kavartam, majd hozzáadtam a tejhez és pudingot főztem belőle. Utána folyamatosan kellett volna kavargatni, amíg kihűl, hogy ne képződjön bőr a tetejére. Ezt én szerencsésen elbuktam, mert időhiány miatt a tésztát kellett gyorsan készíteni és nem tudtam a pudingra kellőképp figyelni. Bőr képződött többször is rajta, így a puding csomós lett, de szerencsére ez nem vevődött észre, mert megsült és nem érződött. Tehát, ha valaki ugyanígy jár, ne essen pánikba, nem tragédia.
Utána szétválasztottam a tojásokat. A fehérjékből kemény habot vertem és félretettem. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd hozzáadtam a vizet és az olajat.
A liszthez hozzáadtam a sütőport,
a sót és összekavartam. Apránként hozzáadtam a lisztes keveréket és csomómentesre kavartam. A habot nagyon óvatosan, kanállal beleforgattam a tésztába.
A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, és rászórtam a lecsepegtetett meggy felét. A tészta megmaradt feléhez hozzákavartam a 10 dkg darált mákot, majd ráöntöttem a tepsiben lévő masszára. Ráhelyeztem a maradék meggyet és kanalanként óvatosan, egyenletesen elosztva, rásimítottam a pudingot. Előmelegített sütőben készre sütöttem.
A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, és rászórtam a lecsepegtetett meggy felét. A tészta megmaradt feléhez hozzákavartam a 10 dkg darált mákot, majd ráöntöttem a tepsiben lévő masszára. Ráhelyeztem a maradék meggyet és kanalanként óvatosan, egyenletesen elosztva, rásimítottam a pudingot. Előmelegített sütőben készre sütöttem.
Oszd meg, ha tetszik :)
De jól néz ki és biztosan finom is ezzel az ízkombinációval! :)
VálaszTörlésKöszi Csigabige :)
TörlésÓ, ez a verziója is nagyon finom lehet ennek a sütinek, nagyon jó öltet a mák és a meggy! :)
VálaszTörlésHankka, köszönöm szépen a receptet! :)
TörlésA meggy és a mák nagyon finom együtt. :)
VálaszTörlésEzt kérték a gyerekek és pillanatok alatt felfalták :) Nagy sikere volt.
TörlésHmmm mennyei! Pudingosra szavazok én is, sokkal jobb a mákkal. Unokaöcsém ezt imádná.
VálaszTörlésNálunk is nagy menő :)
Törlés