Hígított eperdzsem tökkel

2015. április 21., kedd · Posted in , , , ,

Egy adaghoz 2 kg eper, 50 dkg gyalult tök, 60 dkg cukor szükséges. Az eper szárát letépjük, az epret megmossuk és darabokra vágjuk. Összekeverjük a meggyalult tökkel, a cukorral, és ép zománcú edényben addig főzzük állandó kavargatás mellett, amíg kocsonyásodni kezd. Melegen üvegekbe töltjük, lezárjuk, és kb. 15 percig gőzöljük. A dzsem ízén nem érződik a töltőanyag.
Dolgozó Nő

Ribiszkeíz

A megmosott ribiszkét száráról leszedjük, és lemérjük. Egy kg gyümölcshöz 85 dkg cukrot számítunk. A gyümölcsöt egy zománcozott lábasban jól felfőzzük, majd beletesszük a cukrot, és kellő sűrűségűre főzzük. A kész lekvárt forrón meleg üvegekbe töltjük, és másnap lekötjük.
Dolgozó Nő 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.