Lehet van olyan köztetek, aki már olvasta a könyvet, vagy tervezi elolvasni. Nos, aki nem ismeri, annak elmondom, hogy ez nem szakácskönyv, viszont szorosan kapcsolódik a blogom témájához, az egészséges táplálkozáshoz.
Engem nagyon érdekel ez a téma, ezért kértem a Park Kiadótól egy recenziós példányt, amit itt is köszönök szépen.
Nem leszek túl népszerű ezzel a sorozattal, amit a könyv alapján szeretnék indítani, ugyanis ez egy olyan téma, hogy nem szeretünk róla beszélni, beseperjük inkább a szőnyeg alá, sőt, le is tagadjuk, ha lehet. Ettől viszont a probléma nem oldódik meg, csak halasztódik, halmozódik addig, amíg talán már túl késő lesz változtatni.
Fülszöveg:
Mi az oka annak, hogy nem bírunk gátat szabni étvágyunknak? Miért válik az evés sokszor szenvedéllyé? Vannak-e az ételben olyan anyagok, amelyek elősegítik az effajta függőség kialakulását? David A. Kessler beszédes és olykor döbbenetes példákkal mutatja be, hogy a modern élelmiszeripar úgynevezett hiperízletes ételei miképpen alakítják át az agy biokémiai folyamatait úgy, hogy kimondottan vágyjunk a zsíros, cukros és sós ételekre, noha ezek fogyasztása elhízáshoz és különféle anyagcsere-betegségekhez vezet. A szerző megszívlelendő tanácsai segítenek abban, hogy egészségünk érdekében újra átvehessük az irányítást evési szokásaink felett.
A könyv hat részből áll:
- Cukor, zsír, só
- Az élelmiszeripar,
- Kialakul a kondicionált túlevés
- A kezelés elmélete,
- Ételelvonó kúra,
- Vége a túltáplálkozásnak
Egy sorozatot szeretnék indítani a könyv kapcsán és minden fejezetről egy bejegyzést írni, összefoglalva a fontosabb dolgokat és természetesen a véleményem fogja mindezt követni.
Remélem lesz majd köztetek olyan, akit érdekel a téma.
Remélem lesz majd köztetek olyan, akit érdekel a téma.