Christa Schmedes - A legkedveltebb sütemények

2014. december 4., csütörtök · Posted in

 

Sikerült szert tenni erre a  nagyon érdekes és számomra értékes, kincset érő (szakács) süteményes könyvre. Talán ez az első könyv, amiben olyan recepteket találok, amiket egytől egyik el lehet készíteni, hamar elkészülnek, nem dolgozik drága alapanyagokkal és 99%-a a recepteknek az én ízlésemnek valók. 

A képen látható könyvről van szó:  Christa Schmedes - A legkedveltebb sütemények - 100 ellenállhatatlan sütemény, ami mindig mindenkinek ízlik.

Nagyon megtetszettek a benne levő, gyönyörű színes képpel ellátott, könnyű receptek. Azt hiszem mindet el fogom készíteni. Egyet már kipróbáltam és a következő bejegyzésben meg is mutatom nektek.

Magyar Blogoszféra Felmérés 2014

2014. december 2., kedd · Posted in

Kedves bloggerinák!




Egy felmérésre szeretném felhívni a figyelmeteket és egyben megkérnélek, hogy töltsétek ki a kérdőívet.  Mi is részét képezzük ennek a blogoszférának. A kérdőív kitöltésése kb 1 percet vesz igénybe,  személyes adat nem szükséges hozzá, regisztrálni sem kell. Örülnék, ha minél többen kitöltenétek. Előre is köszönöm!


A következő űrlap magyar nyelven író bloggerek számára készült, hogy felmérje a magyar blogoszféra állapotát és trendjeit, statisztikáit. Ezért is kérem, hogy minden kitöltő küldje tovább más bloggerek számára is a kérdőív linkjét, vagy tegye elérhetővé saját blogján, illetőleg ossza meg azt a különböző közösségi platformokon!
A felmérés 2014. december 31-ig lesz elérhető, ezután legkésőbb 2015.január 15-ig kerülnek publikálásra a feldolgozott adatok és a belőle készülő elemzés a www.arpadblog.hu – weboldalon illetve a Magyar Bloggerek csoportban (www.facebook.com/groups/magyarbloggerek).

Tejfölös spagetti csirkemell kockákkal

2014. december 1., hétfő · Posted in ,

Még egy recept, amit tapasztalat nélkül is, gyorsan el lehet készíteni. 


Hozzávalók:
  • 1 csirkemell,
  • 1 kápia paprika,
  • 1 fej hagyma apróra vágva,
  • 2 ek olíva (vagy más) olaj,
  • só,
  • bors,
  • 15 dkg spagetti (grano duro vagy normál).
A hagymát apró kockákra vágtam, a kápia paprikát pedig vékony csíkokra, mindkettőt üvegesre pároltam a forró olajon, majd felöntöttem sok vízzel. A csirkemellet kicsontoltam, apró kockákra vágtam és a fővő hagymás, paprikás vízbe dobtam. Sóztam, borsoztam és hagytam puhára főni. Nem kell sok, kb. 15 perc alatt puhára fő a hús. Akkor beletettem a spagettit és puhára főztem. A leve elfő, tehát nem kell aggódni. Tálaláskor tejföllel öntöttem le.

Juhtúrókrémes penne

2014. november 30., vasárnap · Posted in ,

Itt egy másik recept, amihez nem kell nagy tudomány. Gyorsan elkészíthető, finom és laktató.  


Hozzávalók:
  • durum penne,
  • juhtúró,
  • tejföl,
  • pirospaprika,
  • oregánó.
Enyhe sós vízben megfőztem a pennét, leszűrtem és hagytam lecsepegni. A juhtúrót összekavartam a tejföllel, hozzáadtam a fűszereket és csomómentesre kavartam. A juhtúrókrémet ráöntöttem a pennére és céklasalátával tálaltam. 

Spenótleves

· Posted in ,

Sokan vannak, akik a spenót szó hallattára hidegrázást kapnak, mert nem mindenki szereti a spenótot. Nálunk nagy sláger a spenót, de eddig kizárólag főzeléknek ettük. Én így tanultam nagymamámtól, édesanyámtól, ezt szoktuk meg. Most viszont kipróbáltam a spenótlevest is. Sok változata kering a gasztro blogoszférában, de én a saját fejem után, ezt találtam ki. Finom lett, megtartom a receptet :)


Hozzávalók 2 személyre:
  • 5 - 6 gombóc fagyasztott spenót,
  • kb. 0,75 L víz,
  • 1 kk. só,
  • 3 cikk fokhagyma egészben, de aki gondolja, bele is törheti
  • 1 egész tojás,
  • 1 bögre tej (250 - 300 ml).
A vizet feltettem főni és beledobtam a fagyasztott spenótgombócokat. Hozzáadtam a sót, a fokhagymát és kb. 15 percig hagytam főni. A tojást szétválasztottam, a fehérjét beleöntöttem a fővő levesbe és megfőztem. A sárgáját elkavartam a tejjel, majd hozzáadtam a fővő leveshez és még kb. 5 percig hagytam főni. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.