Zöldborsó télire üvegben


Csak egészen friss, zsenge zöldborsót használjunk erre a célra. A kiválasztott borsót enyhén sózott vízben, amelybe kevés cukrot tettünk 20 percig lassan főzzük. Üvegekbe rakjuk, megszűrt levét ráöntjük úgy, hogy jól ellepje, és lekötve vagy ledugaszolva, a forrástól számítva 15 percig gőzöljük. Lehűtjük, másnap 10 percig újból gőzöljük.

Dolgozó Nő – 1982 július


Közlemény

2013. április 28., vasárnap · Posted in ,

Tavaly már írtam, hogy a nagymamám szekrényében egy rakás Dolgozó Nő folyóiratra bukkantam. Sok jó recept van bennük, főleg a befőzés kategóriában. Tavaly már közzétettem pár receptet, aztán időhiány és a befőző időszak letelése miatt félbemaradt.

Idén ismét szeretnék megosztani veletek jó pár receptet. Az a jó, hogy ugyanarra a gyümölcs-, vagy zöldségfajtára több befőzési módot kínál, cukor nélkül sokszor, hidegen, szörpök főzés nélkül stb. Tényleg okos dolgok.

Előre szólok, hogy ezek nem kipróbált receptek, ugyanis nincs lehetőségem mind kipróbálni őket, de szerintem vagyunk már annyira tapasztaltak, hogy eldöntsük mi jó és mi nem. Ezért kép sincs hozzájuk.

A "Dolgozó Nő recepttár", és "befőzés" címkék alatt találjátok majd meg őket.

Nézzetek még be hozzám és válogassatok, hátha tudok velük segíteni.

Bundás kenyér sütés olaj nélkül

2013. április 26., péntek · Posted in , , ,

Sosem titkoltam, sőt, itt is többször hangoztattam, hogy nagyon ellene vagyok az olajban sütésnek. Egészségtelennek tartom, de nagyon!

Egyedül a bundás kenyér és a tojás az, amit hajlandó vagyok olajban sütni és néha a bécsi szelet, de az nagyon ritka. 

Nemrég a Facebookon az egyik csoporttársam említette, hogy ő a bundás kenyeret olaj nélkül süti. Nagyon csodálkoztam, de alapjában véve jó ötletnek tartottam.  Tegnap végre kipróbáltam és íme az eredmény!


Teflonban sütöttem olaj nélkül. Pont olyan finom, mint amit olajban sütünk, csak épp nem tocsog az olajtól és egészséges.

Próbáljátok ki, nincs mit veszíteni.

Kérésre feltöltöm a teflonos serpenyőm képét. Így néz ki sütés után.


Kell hagyni felforrósodni és már bele is lehet tenni. A szélén van pár maszat, de az sem odaragadt tojás, ha hozzányúlok, azonnal lejön.

Nem tudom más edényben hogyan voiselkedne, de teflonban ideálisan megsüthető.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.