Mossuk meg, tisztítsuk meg a friss gombát, vágjuk darabokra, sózzuk meg, tegyük egy lábasba, pároljuk félig puhára (zsír nélkül, a saját levében). Rakjuk kisebb üvegekbe a levével együtt, kössük le és gőzöljük ki.
Dolgozó Nő – 1974
július
Mossuk meg, tisztítsuk meg a friss gombát, vágjuk darabokra, sózzuk meg, tegyük egy lábasba, pároljuk félig puhára (zsír nélkül, a saját levében). Rakjuk kisebb üvegekbe a levével együtt, kössük le és gőzöljük ki.
Csak egészen friss, zsenge zöldborsót használjunk erre a célra. A kiválasztott borsót enyhén sózott vízben, amelybe kevés cukrot tettünk 20 percig lassan főzzük. Üvegekbe rakjuk, megszűrt levét ráöntjük úgy, hogy jól ellepje, és lekötve vagy ledugaszolva, a forrástól számítva 15 percig gőzöljük. Lehűtjük, másnap 10 percig újból gőzöljük.