Ez egy könnyű, nyári leves. Édesanyám sokszor készített, én már ritkábban főzök ilyent. Még nem volt a blogon bejegyzés róla, így gondoltam épp ideje megörökíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagy újkrumpli,
- 1 fej hagyma,
- 2 cikk fokhagyma,
- só,
- vágott zöldpetrezselyem,
- fél csésze tej
- 1/2 evőkanál liszt.
A vizet feltettem főni. Hozzáadtam a megtisztított és kockára vágott újkrumplit, a sót, a hagymát, a fokhagymát és puhára főztem. Amikor a
krumpli puha volt, hozzáadtam az
apróra vágott petrezselyemzöldet, a tejjel és a liszttel elkészített habarást, hagytam felforrni és kész is volt
a leves. Lehet egy kis ecetet is adni hozzá. Zöldhagymával tálalható, de én inkább kihagyom a hagymát :)