Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg közepes nagyságú burgonya,
- 50 dkg füstölt sonka,
- 1 csomó leveszöldség,
- 30 dkg mirelit zöldborsó,
- 2 közepes fej hagyma,
- 5 dl sonkalé,
- 2 dl tejföl (én 15%-ost használtam),
- 2 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál főzőmargarin,
- őrölt bors,
- só.
A sonkát megmostam és elegendő vízben feltettem főni. A burgonyát meghámoztam, megmostam, hosszában kettévágtam, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig főztem.
A leveszöldséget megtisztítottam, megmostam és feldaraboltam, majd a burgonyához adtam. Néhány perccel később hozzáadtam a mirelit zöldborsót és a megtisztított hagymát (egészben).
Közben a másik megtisztított hagymát apróra vágtam, a főzőmargarinon üvegesre pároltam, majd meghintettem liszttel. Pár perc pirítás után felöntöttem a sonka főzőlevével és a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítettem, végül besűrűsítettem és beleforgattam a lecsöpögtetett zöldséget és az apró és vékony szeletekre vágott sonkát.
Ez jól néz ki. Szép a terítőd is.
VálaszTörlésKöszönöm Ani! :)
Törlés