Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor,
- 4 tojás,
- 1/2 tasak sütőpor,
- 5 evőkanál tejföl,
- só,
- 75 dkg friss meggy,
- kb. 10 dkg csokoládé.
A tojások sárgáját a cukorral habosra kavartam, majd belekavartam a tejfölt,
sót, és margarint. A tojások kemény
habját és a lisztet fokozatosan szintén a
masszához adtam. Ezután a masszát kilisztezett tepsibe
töltöttem. A megmosott meggyet egyenletesen a
tészta tetejére raktam.
A csokoládét apróra vágtam és egyenletesen a tésztára szórtam.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 40 perc alatt megsütöttem. A csokoládé szépen megolvad a sütés alatt, majd ismét megkeményszik és ropogós lesz.
A csokoládét apróra vágtam és egyenletesen a tésztára szórtam.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 40 perc alatt megsütöttem. A csokoládé szépen megolvad a sütés alatt, majd ismét megkeményszik és ropogós lesz.