Zöldborsós omlett Szilvási Lajos "A néma" című regénye alapján

2015. június 27., szombat · Posted in ,

Más a könyv olvasásakor felfigyeltem erre az ételre, bár Szilvási nem ír konkrét receptet, csak nagyvonalúan tárja elénk a finom étel titkát. Valahogy megtetszett és nem ment ki a fejemből. Megkerestem a könyvben az erre vonatkozó részeket és elkészítettem.

Hozzávalók:
  • zöldborsó,
  • só,
  • vaj,
  • tojás.
A zöldborsót sós vízben puhára pároltam, leszűrtem és hagytam lecsepegni. Vajat tettem a serpenyőbe, hagytam olvadni, majd hozzáadtam a zöldborsót, megforgattam a vajon, ráöntöttem a felvert tojásokat és fedő alatt mindkét felét megsütöttem. Nagyon finom lett. 

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.