Hozzávalók:
- szép nagy csiperke gomba,
- juhtúró,
- füstölt szalonna,
- só,
- kevés vaj.
A gombát meghámoztam, a szárát kiszedtem és a kalapot is, a szárát is megmostam, hagytam lecsepegni. A tűzálló tálat kivajaztam, beletettem a gombákat, a kalapok mellé a négybe vágott szárakat is. Megsóztam, megtöltöttem juhtúróval és mindegyik kalapba tettem három csík szalonnát, sütőbe toltam és közepes lángon megsütöttem.
Fincsi lehetett! Egy-kétszer már én is készítettem hasonlót....
VálaszTörlésNekem ez volt az első, bár többször ettem már.
TörlésGuszta lett! Bár nálam a gomba kilőve, ízlik, csak félek :-)
VálaszTörlésEttől nem kell félni, ez tenyésztett gomba.
Törlés