Rebarbara kicsit másképp - Donal Skehan módra

2015. június 16., kedd · Posted in ,

Ma jelent meg Donal Skehan videója és meglepett mindenféleképp. Egyszer azért, mert rebarbarát készített. Nem gondoltam volna, hogy ezzel az egyszerű gyümölccsel a sztárszakácsok is foglalkoznak. Másodszor pedig azért, mert párolt rebarbarát készített és ráadásul héjastól, vagyis nem hámozta meg a rebarbarát.

Aki nem tud angolul, annak lefordítom a receptet.
Hozzávalók:
  • 500 g rebarbaraszár,
  • 3 evőkanál méz,
  • 2 narancs,
  • 2 csillagánizs,
  • 1,5 cm gyömbér.
Levágja a levelét, mert az mérgező. 5 cm-es darabkákra vágja, tepsibe teszi. Lehámozza a narancs héját vékonyan, kicsavarja két narancs  levét, amihez hozzáad 2 db csillagánizst (kicsit elmorzsolja, hogy jobban kiadja az aromáját), belereszel egy adag gyömbért, hozzáad egy adag mézet, ráönti a rebarbarára és ráteszi a lehámozott narancshéjat. Bevonja fóliával, sütőbe teszi és 150 C fokon kb. 40 percig párolja, 30 percig fóliával, 10 percig fólia nélkül. Fagylat, panna cotta vagy akár palacsinta mellé ajánlja.

Idén már nem, de jövőre biztos ki fogom próbálni, mert nagyon jónak néz ki!

2 Responses to “Rebarbara kicsit másképp - Donal Skehan módra”

  1. A rebarbarát már régóta nem hámozom meg én sem. :)
    Sok sztárszakács süt-főz rebarbarát, tele vannak velük a főzőműsorok. :) Ez is nagyon jól néz ki, és biztos finom is. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.