Nagyon szeretem a focacciat és gondoltam most kipróbálom az oregánós változatot is. Receptet természetesen az olaszoktól kölcsönöztem :) Jól választottam a receptet, mert nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 350 g fehér liszt,
- 7 g száraz porélesztő,
- 1 kiskanál só,
- 2 kávéskanál cukor,
- 1 evőkanál olíva olaj,
- 210 ml langyos víz.
A tetejére:
- 2 evőkanál olíva olaj,
- só,
- oregánó.
A lisztet a dagasztó tálba tettem, hozzáadtam a cukrot, a sót, az élesztőt és jól összekavartam. Az olajat hozzáadtam a langyos vízhez, az egészet hozzáadtam a liszthez, és jól összedolgoztam. Letakarva meleg helyen egy órát pihentettem. Utána jól átdolgoztam (kb. 1 percig), hogy a levegő kimenjen belőle, majd kinyújtottam és olajozott tepsibe helyeztem.
További 20 percig hagytam még pihenni, ismét letakarva. Az idő letelte után a tetejére ujjaimmal mélyedéseket nyomkodtam, megkentem olajjal, megszórtam durva sóval és oregánóval, majd hagytam még 10 percig kelni.
Előmelegített sütőben ropogósra sütöttem.
Húh, de jól néz ki! Tetszetős recept, viszem is :)
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá :)
Törlés