Tojáshabos melegszendvics

2014. december 16., kedd · Posted in

Hoztam nektek még egy melegszendvics változatot, hogy ne legyen unalmas :) 


Hozzávalók 2 szelethez:
  • 2 szelet kenyér
  • 2 tojás,
  • házi pizzaszósz vagy sűrített paradicsompüré,
  • szalámi, vagy más felvágott,
  • paprika vékony csíkokra vágva,
  • reszelt sajt,
  • vaj a tál megkenéséhez.


A tűzálló edényt vastagon kivajaztam, hogy  ne égjen oda benne a kenyér. Belehelyeztem a kenyeret, megkentem házi pizzaszósszal, rátettem a csíkokra vágott szalámit, az ugyancsak csíkokra vágott kápia paprikát. A tojásokat mixerrel habosra kavartam és ráöntöttem a kenyérszeletekre úgy, hogy egészen betakarja. Rászórtam a reszelt sajtot és sütőbe toltam, majd addig sütöttem, amíg ropogós lett.

Búzadarás fasírt

2014. december 14., vasárnap · Posted in ,

Eddig a fasírtot mindig krumplival készítettem. Így tanultam, így volt jó. Most arra gondoltam, hogy ha a levesbe a húsgombóc jó lesz búzadarával, akkor a fasírtnak is jó kell lennie búzadarával és ki is próbáltam. Nagyon finom így is és ráadásul nem kell bajlódni a krumplival.


Hozzávalók:
  • 1/2 kg darált hús,
  • 3 cikk fokhagyma zúzva,
  • 2 ek búzadara,
  • 1 tojás,
  • só,
  • bors,
  • olaj a sütéshez.
A darált húst egy tálba tettem, hozzáadtam az alapanyagokat és jól összedolgoztam. Állni hagytam kb. 15 percig, majd ismét jól összedolgoztam. Kis golyókat formáltam belőle és forró olajban pirosra sütöttem.

Alma pongyolában

2014. december 10., szerda · Posted in ,

Ez megint egy nosztalgiás recept. Édesanyám szokott nekünk gyerekkorunkban, nagy ritkán ilyent készíteni, már amikor rá tudtuk venni. Ő sem szerette az olajban sütést, ezért ritkán volt ilyen az asztalon. Én még sosem sütöttem, de most rávettem magam, hogy megörökítsem a receptet a blogon.  Sajnos az ő receptje nem volt lejegyezve, így improvizálnom kellett.


Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 1 kk őrölt fahéj,
  • 1 csipet só,
  • 1 kk. vaníliás cukor
  • 110 ml tej,
  • 2 nagy alma,
  • olaj a sütéshez,
  • sárga szilvadzsem a tálaláshoz.
A masszához valókat mixerrel csomómentesre kavartam és hagytam kb. 10 percig állni. Addig meghámoztam az almákat, kivágtam a közepüket és vastag, kb 1 ujjnyi karikára vágtam. Utána beleforgattam a masszába és forró olajban mindkét felét megsütöttem. Sárga, savanykás szilvadzsemmel tálaltam.

Jó ez a recept. Nagyon finom lett, visszahozta a gyerekkori emlékeket.

Ropogós pizza, élesztő nélkül

2014. december 9., kedd · Posted in



Kipróbáltam ezt a pizza receptet. Kétszer :) Igen, két nekifutás kellett ahhoz, hogy egyszer sikerüljön. Így jár, aki nem veszi figyelembe az utasításokat.

Első alkalommal kolbásszal és juhtúróval készítettem és mivel mindkettő zsíros, nemhogy nem lett ropogós, hanem tocsogott az zsírban.

Másodszor szalámival készítettem, és kevés sajtot reszeltem rá. Egyébként nagyon finom, tényleg ropogós. Mondjuk nekem több kellett, mint 8 perc sütés, mert nincs légkeveréses sütőm és rendes tepsiben sütöttem.

Nem írom le a receptet, mert ott a videó, szerintem nincs értelme ismételni. Aki szeretné a receptet, az amúgy is megnézi a videót.


Bretagne-i almatorta

2014. december 4., csütörtök · Posted in , ,

Íme az első recept, amit A legkedveltebb sütemények könyvből elkészítettem és most megosztok veletek. 



Hozzávalók a tésztához:
  • 18 dkg vaj,
  • 4 tojás,
  • 18 dkg cukor,
  • 18 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor.
Hozzávalók a töltelékhez és a mázhoz:
  • 75 dkg édes alma,
  • 4 dkg vaj,
  • 4 dkg cukor,
  • 4 dkg gyalult mandula (én darált diót használtam),
  • 1 tojás,
  • zsiradék a formához.

A vajat megolvasztottam. A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A liszthez hozzákevertem a sütőport és a vajjal a tojáskrémbe kevertem.

A sütőt előmelegítettem. Közben a formába használatos sütőpapírt megkentem vajjal és elhelyeztem a sütőben. Igazából egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos formát kellett volna használni, de mivel nekem nincs, így egy normális kerek formát használtam, amit általában szoktam. 

Az almát megmostam, meghámoztam, negyedekre vágtam és kivágtam a magházát. A tészta felét a formába öntöttem, az alma harmadrészét ráhelyeztem a tésztára, majd ráöntöttem a tészta többi részét úgy, hogy befedje, eltakarja az almát. Majd a megmaradt almát rátettem a tetejére.

A mázhoz a vajat megolvasztottam, hozzáadtam a cukrot, a tojást, a diót és mixerrel felvertem. Kanállam az almára öntöttem úgy, hogy betakarja az almát. 

Sütőbe toltam és addig sütöttem, míg a teteje kezdett pirulni. Ekkor kivettem, szúrópróbával megállapítottam, hogy még nincs megsülve, így fóliával letakartam, hogy ne égjen meg a teteje és visszatoltam a sütőbe és készre sütöttem. A formában hagytam kihűlni és csak miután kihűlt, vettem ki és vágtam fel.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.