Zabpelyhes, mazsolás keksz

2014. december 19., péntek · Posted in , , ,

Ez megint egy olyan aprósütemény, amit hamar el lehet készíteni, nem kell vele sokat bajlódni, sokáig eláll és nagyon egészséges. 


Hozzávalók:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  • 25 dkg zabpehely,
  • 20 dkg cukor,
  • 10 dkg mazsola,
  • 2 dl, 2%-os natúr joghurt,
  • 2 tojás,
  • 1 kk. ősölt fahéj,
  • 1/2 kk. só,
  • 1 tasak sütőpor.
 

A tojásokat habosra kavartam a cukorral, majd kavargatás mellett hozzáadtam a joghurtot. A száraz hozzávalókat egy keverőtálba tettem, jól összekavartam, majd hozzáadtam a tojásos masszát és ismét jól összekavartam. Elég kanállal összekavarni. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, kiskanállal halmokat helyeztem, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem.

Tojáshabos melegszendvics

2014. december 16., kedd · Posted in

Hoztam nektek még egy melegszendvics változatot, hogy ne legyen unalmas :) 


Hozzávalók 2 szelethez:
  • 2 szelet kenyér
  • 2 tojás,
  • házi pizzaszósz vagy sűrített paradicsompüré,
  • szalámi, vagy más felvágott,
  • paprika vékony csíkokra vágva,
  • reszelt sajt,
  • vaj a tál megkenéséhez.


A tűzálló edényt vastagon kivajaztam, hogy  ne égjen oda benne a kenyér. Belehelyeztem a kenyeret, megkentem házi pizzaszósszal, rátettem a csíkokra vágott szalámit, az ugyancsak csíkokra vágott kápia paprikát. A tojásokat mixerrel habosra kavartam és ráöntöttem a kenyérszeletekre úgy, hogy egészen betakarja. Rászórtam a reszelt sajtot és sütőbe toltam, majd addig sütöttem, amíg ropogós lett.

Búzadarás fasírt

2014. december 14., vasárnap · Posted in ,

Eddig a fasírtot mindig krumplival készítettem. Így tanultam, így volt jó. Most arra gondoltam, hogy ha a levesbe a húsgombóc jó lesz búzadarával, akkor a fasírtnak is jó kell lennie búzadarával és ki is próbáltam. Nagyon finom így is és ráadásul nem kell bajlódni a krumplival.


Hozzávalók:
  • 1/2 kg darált hús,
  • 3 cikk fokhagyma zúzva,
  • 2 ek búzadara,
  • 1 tojás,
  • só,
  • bors,
  • olaj a sütéshez.
A darált húst egy tálba tettem, hozzáadtam az alapanyagokat és jól összedolgoztam. Állni hagytam kb. 15 percig, majd ismét jól összedolgoztam. Kis golyókat formáltam belőle és forró olajban pirosra sütöttem.

Alma pongyolában

2014. december 10., szerda · Posted in ,

Ez megint egy nosztalgiás recept. Édesanyám szokott nekünk gyerekkorunkban, nagy ritkán ilyent készíteni, már amikor rá tudtuk venni. Ő sem szerette az olajban sütést, ezért ritkán volt ilyen az asztalon. Én még sosem sütöttem, de most rávettem magam, hogy megörökítsem a receptet a blogon.  Sajnos az ő receptje nem volt lejegyezve, így improvizálnom kellett.


Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 1 kk őrölt fahéj,
  • 1 csipet só,
  • 1 kk. vaníliás cukor
  • 110 ml tej,
  • 2 nagy alma,
  • olaj a sütéshez,
  • sárga szilvadzsem a tálaláshoz.
A masszához valókat mixerrel csomómentesre kavartam és hagytam kb. 10 percig állni. Addig meghámoztam az almákat, kivágtam a közepüket és vastag, kb 1 ujjnyi karikára vágtam. Utána beleforgattam a masszába és forró olajban mindkét felét megsütöttem. Sárga, savanykás szilvadzsemmel tálaltam.

Jó ez a recept. Nagyon finom lett, visszahozta a gyerekkori emlékeket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.