Nagyon szeretem az ilyen kekszeket. A zabpehely és a tk liszt miatt a Glikémiás Indexe alacsony, egészséges, sokáig eláll, fagyasztható, hamar elkészül, nem kell sokat pepecselni vele stb. Soroljam még? :)
Hozzávalók 59 kekszhez:
- 3/4 csésze puha vaj,
- 3/4 csésze kristálycukor,
- 1 tojás,
- 1 teáskanál vanília,
- 1 bögre fehér liszt,
- 1 bögre tk liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1/2 teáskanál só,
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 csésze zabpehely
- 40 g kókuszreszelék.
A vajat a cukorral és a tojással habosra kavartam. A száraz anyagokat egy tálba tettem és összekavartam. Hozzáadtam a vajas krémet és jól összedolgoztam. Keksz formájú korongokat formáltam és sütőpapírra téve, előmelegített sütőben addig sütöttem, míg az alja kezdett pirulni. Nekem 59 kekszem lett, 4 - 5 cm átmérőjű.
Az a jó ebben a receptben (is), hogy a végtelenségig lehet variálni. lehet adni hozzá: darált diót, mazsolát, csokidarabkákat, aszalt gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát stb.
Lefagyasztottam egy jó adagot és az a jó benne, hogy miután kiveszem a fagyasztóból, szinte azonnal fogyasztható. Kicsit hideg, de azon kívül semmi baja, nincs megfagyva. Ez nagyon praktikus mert ,ha váratlan vendég jön, elő lehet venni és azonnal kínálni.
Lefagyasztottam egy jó adagot és az a jó benne, hogy miután kiveszem a fagyasztóból, szinte azonnal fogyasztható. Kicsit hideg, de azon kívül semmi baja, nincs megfagyva. Ez nagyon praktikus mert ,ha váratlan vendég jön, elő lehet venni és azonnal kínálni.
Én is szeretem az ilyen kekszeket! Kirándulásra is tökéletes:-)
VálaszTörlésNagyon finomságos kekszet sütöttél! Bárhol és bármikor megeszem :)
VálaszTörlésTényleg egészséges és finom :)
VálaszTörlés