Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió,
- 14 dkg zabpehely,
- 13 dkg liszt,
- 16 dkg cukor,
- 1 csipet só,
- 180 ml olaj,
- 2 felvert tojás,
- 1 ek Monini csokieszencia
- ribizli lekvár (vagy egyéb savanykás lekvár).
A száraz alapanyagokat a keverő tálba tettem és jól összekevertem. Hozzáadtam a felvert tojásokat és az olajat és ismét összekevertem. Ezután 40 percre a hűtőszekrénybe tettem. Utána kézzel kis golyókat formáltam belőle, a közepükbe ujjal lyukat formáltam és megtöltöttem lekvárral, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és megsütöttem.
Nem kell megijedni, nem lesz belőle összeálló massza, de nem esik szét. Sütéskor buborékol az olaj a kekszen, de ez nem azt jelenti, hogy nyers. Szép ropogós kekszek lettek.
Nem kell megijedni, nem lesz belőle összeálló massza, de nem esik szét. Sütéskor buborékol az olaj a kekszen, de ez nem azt jelenti, hogy nyers. Szép ropogós kekszek lettek.
De szépek a karvirágok! Meg a süti is! Különösen tetszik a lekvár a közepén:-)
VálaszTörlés