Gyerekkoromban sok gyümölcslevest ettünk, mindenki szereti, de én sajnos elég ritkán készítek. Most, hogy meggyszezon van, gondoltam itt az ideje elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 kg meggy kimagolva,
- 1 tojás, 1 csésze tej,
- cukor ízlés szerint.
A meggyet megmostam, kimagoltam és a kellő mennyiségű vízzel feltettem főni. Hozzáadtam a cukrot és fellobbantottam, vagyis forrásponttól még pár percig hagytam főni. Nem kell agyonfőzni. A tojást szétválasztottam, a fehérjét a fővő leveshez adtam és megfőztem, utána levettem a tűzről. A sárgáját a csésze tejjel elkavartam és a leveshez adtam. Hidegen, melegen egyaránt tálalható.
Nálunk bizony gyakran követelik a gyümölcslevest:-)
VálaszTörlésAmi nekem új, hogy belefőzöd a tojásfehérjét. De biztos vagyok benne, hogy nem rontja el a leveskét!
Gerdi, én minden eresztékes (habarásos) levesbe belefőzöm a tojásfehérjét. Finom, nem rontja el az ízét. Itt kicsit furán néz ki, mert a meggy megfesti a tojásfehérjét, nem lesz fehér, hanem rózsaszín, de így kell elfogadni. Próbáld ki, legalább nem megy kárba a tojásfehérje, vagy nem kell azon gondolkozni, hogy mi legyen vele. :)
Törlés