Citromos - kókuszos keksz - Blogkóstoló 26-ik fordulójára

2016. január 7., csütörtök · Posted in , ,

A Blogkóstoló 26-ik fordulójára, amit Simone rendez,  készítettem ezt a finom kekszet. Fortuna Mosolyrecept blogját sorsolta nekem, innen a Karácsonyi narancsos-kókuszos keksz receptet szemeltem ki és mivel citromom volt itthon, a citromos változatát készítettem el.


Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 5 gr sütőpor
  • 5 gr szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve és héja
  • 10 dkg kókuszreszelék.

A száraz hozzávalókat egy keverőtálba tettem és összekevertem. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadtam a cukrot, a tojást és habosra kavartam, majd lassanként hozzá adtam a citrom levét, és a lereszelt héját. Hozzáadtam a száraz hozzávalókat és eldolgoztam. Majd kézzel kis, dió méretű golyókat formáltam, amiket sütőpapírral kibérelt tepsibe tettem. Előmelegített sütőben megsütöttem.


Karácsonyi aprósütemények - eredményhirdetés

2015. december 11., péntek · Posted in , , ,

Elérkezett a nagy nap. Köszönöm szépen mindenkinek, aki ügyeskedett és részt vett a játékban. Nagyon jó recepteket hoztatok, ebből már lehet válogatni Karácsonyra. Volt olyan, nem is egy, aki több süteményt is sütött :)

Nos, lássuk ki mivel nevezett be. 

1. Éva - Takarékos konyha - Tejcsokoládés-mogyorókrémes keksz


2. Teller Cake - Kökényes-csokis-birsalmasajtos zabkeksz


3. Katalin - Emeletes linzer


4. Katalin - Nürnbergi mézes


5. Gerdi - Csokis zabos keksz


6. Ani - Egyensúly tésztából apró sütemény


7. Gerdi - Narancsos pöfeteg


8. Éva - Linzercsillag


9. Ani - Mézeskalács


Katalin Emeletes linzere a sikeres nyertes. Katalin, gratulálok! Megkérlek írd meg a postacímed, hogy elküldhessem a nyereményed, ami nem más, mint az alábbi könyv:


Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek, hogy részt vett és szívből remélem, hogy nem hagytam ki senkit. Kívánok Áldott Ünnepeket Nektek!

Rakott krumpli - Szakácsmustra 14-ik forduló

2015. november 19., csütörtök · Posted in ,

Éva, a Takarékos konyha blog írója Budai Péter mesterszakácsot szemelte ki nekünk a Szakácsmustra 14-ik fordulójára. Nézegettem a recepteket és ez a rakott krumpli nagyon megtetszett. 


A rakott krumplinak is nagyon sok változata ismeretes. Én általában simán készítem, vagyis krumpli, tojás és tejföl kerül bele, de ez a recept nagyon felkeltette az érdeklődésem és úgy gondoltam ki is próbálom.  


Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli,
  • pár szelet füstölt szalonna apróra vágva,
  • kb. 20 dkg füstölt szalámi,
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva,
  • só,
  • 35%-os tejföl.
A krumplit megmostam, sós vízben héjában megfőztem. Hagytam kicsit hűlni, majd meghámoztam és kockára vágtam. A szalonnát apróra vágtam és kiolvasztottam. Hozzáadtam az apróra vágott szalámit és kicsit megpirítottam. Majd hozzáadtam a krumplit, a sót és a tejfölt. Az eredeti receptben Budai Péter 40 percre sütőbe teszi, én ezt kihagytam, tehát nézzétek el nekem.

Nagyon finom lett, mindenki szereti.

Fahéjas almadzsem

2015. november 16., hétfő · Posted in , ,

Elkészült a fahéjas változata is az almadzsemnek. Karácsonykor pont jó lesz a fahéjas alma íz :) Igyekezzetek, még el lehet készíteni :)


Hozzávalók:
  • 5 kg alma (bruttó súly),
  • 1 fahéj rúd,
  • 2 kk őrölt fahéj,
  • 6 szem szegfűbors,
  • 45 dkg cukor,
  • kevés szalicil.
Az almákat megmostam, meghámoztam és kivágtam a magházukat. Apróra vágtam őket és kevés vízben feltettem főni. Hozzáadtam a fűszereket és kavargatás mellett addig főztem, amíg az almadarabkák szétfőttek. Ekkor levettem a tűzről, kiszedtem belőle a fűszert, hozzáadtam a szalicilt és beüvegeztem. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Tejfölös zöldbableves csirkeaprólékra

2015. november 14., szombat · Posted in , ,


Hozzávalók:
  • 1 csomag csirkehát,
  • 450 g fagyasztott zöldbab,
  • 1 hagyma,
  • 3 ek olaj,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • tejföl ízlés szerint
  • petrezselymes fűszerecet (de bármilyen ecet jó).
A hagymát apróra vágtam és az olajon üvegesre dinszteltem. Hozzáadtam a pirospaprikát, felöntöttem vízzel és beleraktam a leforrázott csirkehátakat. Hozzáadtam a sót, a borsot, majd feltettem főni. Addig főztem, amíg a csirkehús majdnem puha volt. Ekkor hozzáadtam a fagyasztott zöldbabot és addig főztem, amíg minden megpuhult. Levettem a tűzről, hozzáadtam a tejfölt, az ecetet és tálaltam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.