Nyugodtan írhattam volna, hogy Habos tehéntúrós lapotya, mert az lett belőle :) Az íze nagyon finom, de a látvány siralmas :) 1 ujjnyi vastag. Bevállalom, megmutatom :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1csipet só
- 2 tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 1 kk citromaroma
- 3 tojás
- 1 ek tejföl
- lekvár (ribizli és birs vegyesen)
A tésztához valókat egy tálba tettem és összegyúrtam. Egy sütőpapírt méretre vágtam, megkentem margarinnal és elhelyeztem rajta a kinyújtott tésztát úgy, hogy (aránylag) egyenletes legyen. A tésztát megkentem lekvárral. Rákentem a krémet, amit a következőképp készítettem: a tojássárgákat elkavartam a cukorral és a tejföllel, hozzáadtam a citromaromát, a tehéntúrót és csomómentesen elkavartam. Majd hozzáadtam a habbá vert tojásfehérjét, amit óvatosan beleforgattam a masszába. Előmelegített sütőben, a hab barnulásáig sütöttem.
Az eredeti recept itt található.