Paradicsomos káposztaleves

2013. január 20., vasárnap · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 1 közepes fej friss káposzta,
  • 1 hagyma,
  • 1 evőkanál házi vegeta,
  • egy db.  szalonnabőr,
  • só,
  • pár db. sertéscsont,
  • fél liter házi paradicsomlé.
A csontokat leforráztam, majd hideg vízzel  feltettem főni. A káposztát a külső leveleitől megtisztítottam és (mivel a gyalum nem jó) vékony csíkokra vágtam és hozzáadtam a csontokhoz. Hozzáadtam továbbá a házi vegetát, a szalonnabőrt, egy kevés sót és a hagymát, majd addig főztem, amíg a káposzta puha lett. Ekkor hozzáadtam a paradicsomlét és egy kevés cukrot és hagytam felforrni. Tálalás előtt a hagymát és a szalonnabőrt kivettem belőle. Tejfölt kínálhatunk hozzá.

Egy kis statisztika :)

2013. január 18., péntek · Posted in


Ma ránéztem a blogom statisztikájára és eléggé meglepődtem.

A "Minden idők legnépszerűbb bejegyzése" statisztika azt mondja nekem (és nektek is), hogy a legkeresettebb a blogomon a "Horgolt csipketerítő minta"

Profilt kellene váltanom :) Sikeresebb lennék a kézimunkával meg a kreatív dolgokkal? :)

Na jó, ez csak poén volt, de azért  jó is, hogy egy nem gasztro bejegyzést ennyien kedvelnek. Ami igaz, nagyon szép a minta, nekem is nagyon tetszik. Bárcsak el tudnám készíteni. De majd egyszer, ha felnövök a feladathoz :)

Salate de boeuf - Francia saláta - Boeuf saláta

2013. január 16., szerda · Posted in ,



Hozzávalók:
  • a húslevesből a főtt zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller),
  • savanyú uborka,
  • só,
  • bors,
  • citromlé
  • házilag készített majonéz.
A zöldségeket apróra vágtam.  Összekevertem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a majonéz egy részét (hagytam a díszítéshez egy keveset) és citromlével savanyítottam. Rákentem a maradék majonézt és díszítettem.  Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe szoktam tenni, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal isteni finom.

Óra - meguntam, átalakítottam

2013. január 15., kedd · Posted in

Ez az óra már elég rég a falom lóg, elég rég ahhoz, hogy megunjam. Tökéletesen működik, így sajnáltam kidobni. Nem szeretek pazarolni és csak azért kidobni valamit, mert meguntam, vagy nem tetszik. Jobbnak láttam átalakítani.


Így neki is láttam és minimális költséggel (két, három buszjegy ára) átalakítottam és még anyagom is maradt bőven. Nem mondom, hogy profi munka, de legalább van egy "új" órám :)


Gyümölcsös kosár újságpapírból és hogyan csinálom

2013. január 14., hétfő · Posted in

Többen kértétek áruljam el hogyan készítettem a ceruzatartót, meg a kis kosarat.

Nos, én egy spanyol videó alapján indultam el. Annak alapján sajátítottam el a technikáját és utána a saját elképzelésem szerint kezdtem el más darabok készítését.


A videó spanyol nyelven magyarázza a dolgok menetét. Nekem érthető volt, de aki nem érti, annak elmondok pár dolgot, amire figyelni kell, mert nem annyira egyszerű, mint amilyennek kinéz, pontosabban van pár buktató is, amit jó, ha az ember előre tud, hogy elkerülhesse.

  • 05:42 percben azt  magyarázza, hogy mindig páratlan legyen a "tartóoszlopok" száma, mert másképp nem tudjuk fonni.
  • 06:09 perc - én ebben a fázisban ruhacsipesszel meg szoktam fogni minden  "tartóoszlopot" és hagyom száradni fél órát
  • 10:35 érdemes előbb megpróbálni melyik pálcika talál bele, mert ha nem talál s a ragasztó már benne van, akkor oda az egész
Most pedig megmutatom az eddig általam elkészített legnagyobb darabot: egy gyümölcsös kosár, de aprósüteménynek is lehet használni. 


Az alja 16,5 x 10 cm, magassága 7 cm. Használható, praktikus.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.