Színes farsangi keksz

2013. február 15., péntek · Posted in ,


Hozzávalók (20 kekszhez):
  • 200 g liszt,
  • 100 g margarin,
  • 100 g cukor,
  • 30 g cukrozatlan kakaó,
  • 1 egész tojás és 1 sárga,
  • kevés mandula esszencia,
  • 2 kk sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 38 g Smarties.
A hozzávalókat a Smarties-on kívül jól összegyúrtam és egy órára hűtőbe tettem. Utána 20 egyenlő részre osztottam, golyókat formáltam belőle, sütőpapírra helyeztem és mindegyik közepébe egy-egy Smarties-t nyomtam. Előmelegített sütőben megsütöttem.

Ez most megint a "nem szép de finom" kategóriába kerül :).

Tehéntúrós felfujt

2013. február 11., hétfő · Posted in


Hozzávalók két személyre:
  • 250 g tehéntúró,
  • 2 ek cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 tojás,
  • 2 ek búzadara,
  • kevés zsemlemorzsa,
  • 1 ek lekvár.
A tehéntúrót elkevertem a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. Egy tűzálló edényt megkentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával és beleöntöttem a krémet. Én a tetejére tettem egy ek. házi, ribizlilekvárt is. Sütőben pirosra sütöttem. Jó étvágyat.

Kolbászos tészta - Pasta con salsiccia

· Posted in ,


Hozzávalók:
  • 1 cikk fokhagyma,
  • kevés olíva olaj,
  • kolbász,
  • tészta,
  • paradicsomlé (házi)
  • két ágacska bazsalikom
  • reszelt sajt vagy juhtúró (én nem használtam)
A fokhagymát egészben a forró olajba dobtam, és hozzáadtam az apróra vágott kolbászt. Néha megkavartam és hagytam pirulni. Amikor úgy gondoltam, hogy már eléggé át van sülve, ráöntöttem a paradicsomlevet, hozzáadtam a bazsalikomot és hagytam kicsit főni. Sós vízben megfőztem a tésztát, leszűrtem, tányérra helyeztem és ráöntöttem a paradicsomos kolbászt. Meg lehet szórni sajttal, vagy juhtúróval, aki szereti.

Fahéjas lengyel perec

· Posted in ,


Hozzávalók:
  • 550 g liszt,
  • 100 g margarin,
  • 250 ml tej,
  • 25 g friss élesztő,
  • 75 g cukor,
  • 1 csipetnyi só, 
  • 1 vanília.
 A kenéshez:
  • 50 g félig olvasztott margarin,
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek cukor,
  • 1 vanília
A locsoláshoz:
  • 100 ml víz,
  • 2 ek cukor.
A tejet meglangyosítottam, hozzáadtam egy kanál cukrot, elkevertem benne az élesztőt és hagytam felfutni (kb. 10 perc). A lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliát egy tálba tettem, hozzáadtam az élesztős tejet, összekavartam, majd hozzáadtam az olvasztott (de nem forró) margarint és meggyúrtam. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztettem.


A tésztát kétfelé osztottam. Lisztezett deszkán fél centi vastagságú, téglalap alakúra nyújtottam. A félig olvasztott margarinhoz hozzáadtam a cukrot, a vaníliát, és az őrölt fahéjat, összekavartam és rákentem a tészta felére. Óvatosan összehajtottam és csíkokra vágtam, majd a fenti képen látható módon pereceket készítettem. Megint be kell vallanom, hogy ezt is gyakorolni kell, mert három perec lett elfogadható, a többinek a formája bizony nem a legjobb, de igyekszem :)
Előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Miután kivettem, meglocsoltam a cukros sziruppal. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.