Egres télire üvegben, levesnek vagy mártásnak

2013. június 30., vasárnap · Posted in , ,

A frissen szedett, megtisztított, megmosott zsenge egrest tegyük üvegekbe, ha szeretjük, az üveg aljára tegyünk kevés kaprot is. Jól rázogassuk meg az üvegeket, hogy minél több gyümölcs férjen bele. Tetejére szórjunk kevés szalicilt, kössük le, gőzöljük ki. Télen, amikor kibontjuk az üveget, a szalicilt szedjük le. Akár mártást, akár levest készítünk belőle, csak akkor cukrozzuk, amikor már nem főzzük tovább.

Dolgozó Nő

Tonhalas spagetti rukkolával

2013. június 28., péntek · Posted in , ,


Ez egy igencsak egyszerű és gyorsan elkészíthető fogás. Megfőztem a spagettit, ráöntöttem a tonhalkonzervet levestől és köréje szórtam a megmosott rukkolát. A tonhal saját levében volt eltéve és savanyítva, ezért egy különleges ízt kölcsönzött a spagettinek, amit a rukkola íze egészített ki. Nagyon finom.

Gombás, tejszínes csirke

2013. június 19., szerda · Posted in ,

Donal Skehan készítette el ezt a receptet vasárnap a  Fem3 TV adón. Nem szoktam ilyen főző műsorokat nézni, ezen véletlenül akadt meg a szemem. Láttam, hogy jól indult és végignéztem. Nem bántam meg, mert megtetszett és el is készítettem.


Hozzávalók:
  • 20 dkg császárszalonna,
  • kevés vaj,
  • 3 csirkecomb,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 25 dkg csiperke gomba,
  • 2 dl fehérbor,
  • kevés vágott petrezselyem,
  • 1 cikk zúzott fokhagyma,
  • tejszín,
  • kakukkfű.

A vajon megpároljuk, kicsit megpirítjuk a csirkecombokat. Kivesszük a combokat, a vajhoz hozzáadjuk  az apróra vágott császárszalonnát, az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Kissé kevergetve megpároljuk, majd hozzáadjuk a combokat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, és lefedve puhára főzzük. Ekkor kivesszük a combokat és folytonos kavargatás mellett apránként hozzáadjuk a tejszínt és a vágott petrezselymet. Kicsit összerotyogtatjuk és máris tálalható.

Én annyit változtattam a recepten, hogy nem bőröstől tettem bele a combokat, mert mindig megnyúzom, így nem pirítottam meg őket vajon. Kifelejtettem a császárszalonnát. Amikor kész volt az étel, akkor láttam, hogy ott van a hűtőben. Tejszín helyett tejfölt használtam. Ő kakascombot használt, én pedig csirkecombot. Hamar elkészült és isteni finom lett. Ezt többször el fogom készíteni. 

Juhtúrós puliszka

2013. június 16., vasárnap · Posted in ,


Hozzávalók:
  • kb. 1 liter víz,
  • 1 kk só,
  • 200 g puliszkaliszt (kukoricadara),
  • 10 - 15 dkg juhtúró,
  • kevés olaj.
A vizet forráspontra hoztam, hozzáadtam a sót és óvatosan, kavargatás mellett hozzáadtam a puliszkalisztet. Majd addig kavartam, amíg a puliszka megfőtt. Félrevettem a tűzről és időnként megkavartam. Egy lábasba kevés olajat öntöttem, az aljára tettem egy sor juhtúrót, rá puliszkát, aztán megint juhtúrót és befedtem puliszkával, a tetejét pedig megszórtam ismét juhtúróval. Lassú tűzön hagytam kicsit összerotyogni, hogy a juhtúró megolvadjon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.