Spagetti, ahogy én készítem

2013. szeptember 21., szombat · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús,
  • 1 fej apróra vágott hagyma,
  • 1 kk olaj,
  • só,
  • bors,
  • spagetti,
  • házi ketchup.
A darált húst az egy kk. olajjal a serpenyőbe teszem és kavargatás mellett hagyom párolódni, amíg kifő belőle a víz és a zsír. Ekkor hozzáadom a hagymát, a sót, a borsot és kavargatva addig párolom, amíg elpárolog a viz. Utána ugyancsak kavargatva hagyom kicsit pirulni. Közben megfőzöm a spagettit sós vízben "al dente" módra, leszűröm és hagyom lecsepegni.

Tálaláskor spagettit szedek a tányérra, ráteszem a húst és a házi ketchupot.

Gombás csirkemáj krumplipürével

2013. szeptember 20., péntek · Posted in ,


Hozzávalók: 
  • 30 dkg szürke pereszke,
  • 50 dkg csirkemáj,
  • 1 nagy fej apróra vágott hagyma,
  • pár csepp olaj,
  • kevés apróra vágott szalonna.
Az apróra vágott szalonnát a kevés olajon addig pirítottam, amíg kiolvadt a zsír belőle. Hozzáadtam a hagymát és megdinszteltem. Ekkor hozzáadtam a megtisztított gombát és hagytam párolódni, amíg kifőtt a gomba leve, utána hozzáadtam a megtisztított csirkemájat is és öntöttem hozzá még egy kis vizet, majd fedő alatt punjára pároltam. Sőt csak tálaláskor adtam hozzá, mert a máj megkeményszik a sótól. Krumplipürével és savanyított zöld paradicsommal tálaltam.

Eperkukorica - Jelentkezz, ha kérsz magot!

2013. szeptember 18., szerda · Posted in


Itt írtam már az eperkukoricáról és most elérkezett az ideje, hogy szétosszam a magokat. A kukorica ugyan még lábon van, de amíg leszedjük, addig megszervezem.

Tehát aki szeretne magot, azt kérném küldje el a postacímét a bloggernevével együtt a  martinelli9 kukac live pont com email címre és itt jelezze  egy hozzászólásban, hogy megtette.

Arra kérek mindenkit, hogy csak abban az esetben jelentkezzen, ha el is tudja ültetni saját vagy  ismerőse, rokona, kertjében. Ennek a szétosztásnak a terjesztés a célja.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.