Melegszendvics teflonban sütve

2013. szeptember 22., vasárnap · Posted in


Kölcsön adtam pár napra a sandwich makeremet és kellett volna, így ezt a megoldást találtam. Két szelet vekni közé sajtot tettem. A teflont felmelegítettem, csepegtettem belé pár csepp olíva olajat és beletettem a szendvicseket. Pár percig hagytam pirulni, majd óvatosan megfordítottam. 

Nagyon finom, ropogós lett és a sajt is megolvadt benne.


Spagetti, ahogy én készítem

2013. szeptember 21., szombat · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús,
  • 1 fej apróra vágott hagyma,
  • 1 kk olaj,
  • só,
  • bors,
  • spagetti,
  • házi ketchup.
A darált húst az egy kk. olajjal a serpenyőbe teszem és kavargatás mellett hagyom párolódni, amíg kifő belőle a víz és a zsír. Ekkor hozzáadom a hagymát, a sót, a borsot és kavargatva addig párolom, amíg elpárolog a viz. Utána ugyancsak kavargatva hagyom kicsit pirulni. Közben megfőzöm a spagettit sós vízben "al dente" módra, leszűröm és hagyom lecsepegni.

Tálaláskor spagettit szedek a tányérra, ráteszem a húst és a házi ketchupot.

Gombás csirkemáj krumplipürével

2013. szeptember 20., péntek · Posted in ,


Hozzávalók: 
  • 30 dkg szürke pereszke,
  • 50 dkg csirkemáj,
  • 1 nagy fej apróra vágott hagyma,
  • pár csepp olaj,
  • kevés apróra vágott szalonna.
Az apróra vágott szalonnát a kevés olajon addig pirítottam, amíg kiolvadt a zsír belőle. Hozzáadtam a hagymát és megdinszteltem. Ekkor hozzáadtam a megtisztított gombát és hagytam párolódni, amíg kifőtt a gomba leve, utána hozzáadtam a megtisztított csirkemájat is és öntöttem hozzá még egy kis vizet, majd fedő alatt punjára pároltam. Sőt csak tálaláskor adtam hozzá, mert a máj megkeményszik a sótól. Krumplipürével és savanyított zöld paradicsommal tálaltam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.