Pácolt csirkemell falatkák rizzsel és mexikói zöldséggel

2015. április 28., kedd · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 1 csirkemell,
  • 1 tasak mexikói zöldség (450g)
  • 1 bögre rizs,
  • só, bors,
  • olíva olaj, 
  • majoránna.
A csirkemellet kicsontoztam, apró kockára vágtam, sóztam borsoztam, hozzáadtam 1 evőkanál olíva olajat, 2 csipet majoránnát, jól összekevertem és pár órára hűtőbe tettem. Tálalás előtt 3 bögre enyhén sós vízben megfőztem a rizst. A mexikói zöldséget annyi enyhén sós vízben (amihez adtam 2 kk olíva olajat is), hogy ellepje, puhára főztem.
A serpenyőben kevés olíva olajat melegítettem, hozzáadtam a csirkehús falatkákat és kavargatás mellett addig sütöttem, amíg kicsit megpirult.

Tojásrántotta burgonyával

2015. április 27., hétfő · Posted in , ,

Még sosem ettem burgonyát tojással, kivéve persze arakott burgonyát. Ezt a recept egy Dolgozó Nőben találtam és érdekesnek tünt, gondoltam kipróbálom.


Ez volt az eredeti recept:
Hozzávalók személyenként:

  • 2 – 3 db burgonya,
  • 2 db tojás,
  • só,
  • hagyma,
  • olaj.

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy edényben forró olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és sütőben szép pirosra sütjük. A tojásokat megsózzuk és habosra verjük, mindegyik tojáshoz 1 kávéskanál hideg vizet teszünk, majd palacsintasütőben, forró olajban megsütjük. Mikor az egyik fele megsült, fánklapáttal óvatosan megfordítjuk, s a másik oldalát is megsütjük. Azután tányérra csúsztatjuk. Egyik felére rárakjuk a burgonyát, és a másik felével beborítjuk. Bármilyen savanyúsággal fogyaszthatjuk. Olcsó, ízletes, laktató vacsora.

Én annyit változtattam, hogy a burgonyát nem pirítottam sütőben, hanem a teflonban a hagymával együtt megforgattam az olajban. Savanyú uborkával tálaltam és nagyon finom lett. Megéri elkészíteni.


Meggybefőtt

2015. április 26., vasárnap · Posted in , , ,

Egy liter vízhez 1 kg cukrot és 3 evőkanál szalicilt számítva szirupot főzünk. 4 kg szárától megtisztított és kiválogatott meggyet ½ kg-onként a lobogó szirupba dobunk, és benne hagyjuk, míg a szirup gyöngyözni kezd. Ekkor a gyümölcsöt szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk, és a szirupot az üvegekben levő meggyre töltjük. Ha kihűlt, 2 literenként 1 evőkanál rumot vagy alkoholt töltünk a befőtt tetejére, és lekötve a kamrába rakjuk. Télen kibontva sem romlik meg.
Dolgozó Nő

Vizes uborka

2015. április 25., szombat · Posted in , , ,

A friss, ép uborkát mossuk meg, hagyjuk szárazra szikkadni. Rakjuk bele üvegekbe, tegyünk közé kaprot, tormát, csipőspaprikát. Az üveget állítsuk bele hideg vízzel telt lábasba, tegyük a tűzhelyre, hogy jól forrósodjék fel. Forraljunk sós vizet, tartsuk állandóan forrásban, és merítőkanállal töltsük rá az uborkára, amíg az üveg megtelik. Tegyünk bele 1 – 2 kanál ecetet is. Kössük le, tartsuk hűvös, száraz, levegős helyen.
Dolgozó Nő

Zöldpaprika (karikára vágva)

A friss, ép zöldpaprikát mossuk meg, tisztítsuk meg a torzsájától, vágjuk karikákra, sózzuk meg egy hibátlan zománcú tálban. Egy óra múlva nyomkodjuk ki a levét, rakjuk széles szájú üvegekbe. A tetejére töltsünk olajat vagy olvasztott zsírt, kössük le. Tartsuk hűvös helyen.
Dolgozó Nő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.