A nyáron el kellett utaznom és nem tudtam elfogyasztani a meglévő paradicsom és paprika készletemet. Ezért gyorsan eltettem télire, de nem a már jól bevált recept szerint, hanem csak úgy, szemre, abból ami volt. Megvágtam pár hagymát, a paprikát, a paradicsomot, kevés olajon, kevés sóval lepároltam. Üvegekbe tettem, kevés szalicilt tettem a tetejére, rácsavartam a kupakot és száraz dunsztba kidunsztoltam. Most pedig vehetem elő a lecsóhoz.
Vajas sajtos kockák (pogácsa)
Ez pohárral szaggatott kerek pogácsa lenne reszelt sajttal a tetején, de bevallom őszintén, nagyon unom már a szaggatást és a vele járó macerát, ezért gondoltam egyet és újítottam. Pont olyan finom mint a másik, ráadásul pofon egyszerű, gyorsan megy és szerintem elfogadható az eredmény.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 2 dl tej,
- 2 egész tojás (egy a tésztába, egy a tetejére)
- 2,5 dkg élesztő,
- 2 kk só,
- 1 kk cukor,
- sajt.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttattam, hozzávalókat egy tálba tettem, hozzáadtam az élesztős tejet és összegyúrtam. Meleg helyen, kevés liszttel megszórva egy órát pihentettem. Lisztezett deszkán kinyújtottam, négyszer hajtogattam a szokásos módon. A végén kinyújtottam 1 cm vastagra, megkenem tojással a tetejét, kockára vágtam és mindegyik kocka tetejére tettem egy darabka Gouda sajtot. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Az eredeti recept itt található.
Adventi ajándéknaptár + kulcslyukjáték 2012 Belindánál
· Posted in
játék
Tavaly részt vettem a játékon és nyertes is egy nagyon szép ajándékot.
Az idén is benevezek.
Ezennel meghívlak benneteket is!
Részletek ITT
Rizses csirkemáj
Én eddig a csirkemájat csak hagymásan és
tejfölösen készítettem, ez az első alkalom, amikor rizzsel
készítem de nagyon finom. Még fogok ilyet készíteni.
- csirkemáj,
- hagyma,
- rizs,
- kevés olaj,
- pirospaprika,
- só,
A hagymát apróra vágtam és kevés olajon üvegesre pároltam.
Hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem egy kevés vízzel.
Hozzáadtam az előzőleg megtisztított csirkemájat és puhára
főztem. Amíg a máj főtt, külön, sós vízben megfőztem a
rizst, majd hozzáadtam a májhoz és összekavartam, de óvatosan,
nehogy a máj összetörjön. Sózni csak a rizst kell, mert a máj
megkeményedik a sótól.
Fasírtgolyók
Nálunk a fasírt mindig krumplival
készült, mióta az eszemet tudom. Tudtam, hogy létezik a kenyeres,
zsömlés változata is, de soha nem próbáltam ki, mostanáig. Finom lett, de azt hiszem megmaradok a krumplisnál.
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús,
- 3 szelet korpás kenyér,
- 2 egész tojás,
- 3 jó nagy cikk zúzott fokhagyma,
- só,
- bors,
- olaj a sütéshez.
A kenyeret beáztattam vízbe, majd kicsavartam. A darált húst egy tálba tettem, villával kicsit átdolgoztam, hozzáadtam minden alapanyagot és jól összedolgoztam. Kicsi golyókat formáltam a masszából és forró olajban kisütöttem.
Azért kíváncsi lennék ki melyik változatát szereti a fasírtnak?
Azért kíváncsi lennék ki melyik változatát szereti a fasírtnak?
martinelli. Üzemeltető: Blogger.