Lecsónak való télire

2012. november 17., szombat · Posted in ,

A nyáron el kellett utaznom és nem tudtam elfogyasztani a meglévő paradicsom és paprika készletemet. Ezért gyorsan eltettem télire, de nem a már jól bevált recept szerint, hanem csak úgy, szemre, abból ami volt. Megvágtam pár hagymát, a paprikát, a paradicsomot, kevés olajon, kevés sóval lepároltam. Üvegekbe tettem, kevés szalicilt tettem a tetejére, rácsavartam a kupakot és száraz dunsztba kidunsztoltam. Most pedig vehetem elő a lecsóhoz.

Vajas sajtos kockák (pogácsa)

2012. november 15., csütörtök · Posted in , , ,

Ez pohárral szaggatott kerek pogácsa lenne reszelt sajttal a tetején, de bevallom őszintén, nagyon unom már a szaggatást és a vele járó macerát, ezért gondoltam egyet és újítottam. Pont olyan finom mint a másik, ráadásul pofon egyszerű, gyorsan megy és szerintem elfogadható az eredmény. 


Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 2 dl tej,
  • 2 egész tojás (egy a tésztába, egy a tetejére)
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 kk só,
  • 1 kk  cukor,
  •  sajt.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttattam,  hozzávalókat egy tálba tettem, hozzáadtam az élesztős tejet és összegyúrtam. Meleg helyen, kevés liszttel megszórva egy órát pihentettem.  Lisztezett deszkán kinyújtottam, négyszer hajtogattam a szokásos módon. A végén kinyújtottam 1 cm vastagra, megkenem tojással a tetejét, kockára vágtam és mindegyik kocka tetejére tettem egy darabka Gouda sajtot. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.

Az eredeti recept itt található.

Rizses csirkemáj

2012. november 5., hétfő · Posted in ,

Én eddig a csirkemájat csak hagymásan és tejfölösen készítettem, ez az első alkalom, amikor rizzsel készítem de nagyon finom. Még fogok ilyet készíteni. 


Hozzávalók:
  • csirkemáj,
  • hagyma,
  • rizs,
  • kevés olaj,
  • pirospaprika,
  • só,
A hagymát apróra vágtam és kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem egy kevés vízzel. Hozzáadtam az előzőleg megtisztított csirkemájat és puhára főztem. Amíg a máj főtt, külön, sós vízben megfőztem a rizst, majd hozzáadtam a májhoz és összekavartam, de óvatosan, nehogy a máj összetörjön. Sózni csak a rizst kell, mert a máj megkeményedik a sótól.

Fasírtgolyók

· Posted in ,

Nálunk a fasírt mindig krumplival készült, mióta az eszemet tudom. Tudtam, hogy létezik a kenyeres, zsömlés változata is, de soha nem próbáltam ki, mostanáig. Finom lett, de azt hiszem megmaradok a krumplisnál.


Hozzávalók:
  • 1 kg darált hús,
  • 3 szelet korpás kenyér,
  • 2 egész tojás,
  • 3 jó nagy cikk zúzott fokhagyma,
  • só, 
  • bors, 
  • olaj a sütéshez.
A kenyeret beáztattam vízbe, majd kicsavartam. A darált húst egy tálba tettem, villával kicsit átdolgoztam, hozzáadtam minden alapanyagot és jól összedolgoztam. Kicsi golyókat formáltam a masszából és forró olajban kisütöttem.

Azért kíváncsi lennék ki melyik változatát szereti a fasírtnak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.