Nálunk a fasírt mindig krumplival
készült, mióta az eszemet tudom. Tudtam, hogy létezik a kenyeres,
zsömlés változata is, de soha nem próbáltam ki, mostanáig. Finom lett, de azt hiszem megmaradok a krumplisnál.
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús,
- 3 szelet korpás kenyér,
- 2 egész tojás,
- 3 jó nagy cikk zúzott fokhagyma,
- só,
- bors,
- olaj a sütéshez.
A kenyeret beáztattam vízbe, majd kicsavartam. A darált húst egy tálba tettem, villával kicsit átdolgoztam, hozzáadtam minden alapanyagot és jól összedolgoztam. Kicsi golyókat formáltam a masszából és forró olajban kisütöttem.
Azért kíváncsi lennék ki melyik változatát szereti a fasírtnak?
Azért kíváncsi lennék ki melyik változatát szereti a fasírtnak?
Nálunk meg krumpli és tejbe áztatott kenyér is kerül bele:) Imádom:)
VálaszTörlésNálunk pedig csak tejbe áztatott zsemle, bár mostanában szoktam készíteni zsemlemorzsával is. Krumpli általában nem kerül bele, pedig úgy is finom lehet! :)
VálaszTörlésZsemlével és kenyérrel is készítettem, mostanában pedig zsemlemorzsát teszek bele. Krumplival még nem készítettem, mennyi krumplit teszel bele? Biztos nagyon finom, kpróbálom.
VálaszTörlésDe szeretem a fasírtot! Ugyanúgy készítem, mint Te. Időnként zsemlemorzsával, de akkor kevés vizet öntök hozzá, mert túl száraz lenne.
VálaszTörlés