Azt nem mondhatom, hogy antialkoholista vagyok, de ha el lehet kerülni az alkoholt, akkor nagy ívben megteszem. Ha mégsem lehet elkerülni, akkor nagyon megnézem, hogy miből mennyit iszom. A Martini az egyedüli ital, amire azt tudom mondani, hogy szeretem :) Most megpróbáltam házilag elkészíteni, puszta kíváncsiságból. Ha kész lesz, akkor beszámolok az eredényről.
Hozzávalók:
- 30 dkg mosatlan rizs,
- 1,5 kg cukor,
- 1 vaníliarúd (vagy 3 tasak vaníliás cukor),
- 10 dkg mazsola,
- késhegynyi fahéj,
- 8 – 10 szem szegfűszeg,
- 3 db citrom karikára vágva.
A hozzávalókat üvegbe tesszük, ráöntjük a vizet és meleg
helyen tartjuk, hogy 7 nap alatt kifőjön. Naponta egyszer
megkavarjuk fakanállal, és gézzel letakarva tároljuk. A 7 nap
elteltével még 6 hétig érleljük anélkül, hogy megmozdítanánk.
Utána leszűrjük, és gumislag segítségével (mint a bort)
üvegekbe rakjuk. Forrás: Kötényke – 32 szám
Kicsit izgulok, mert üveg helyett teflonos edénybe tettem és szelepes üvegfedővel fedtem le. Majd meglátjuk mi lesz belőle.
Kíváncsi vagyok az eredményre, mert szeretem a Martinit, remélem beszámolsz róla.
VálaszTörlésMindenképp beszámolok majd. Ma jár le a hetedik nap és már kezd főni.
VálaszTörlésHűűűű én is kíváncsian várom a végeredményt! :)
VálaszTörlésBüszkén jelentem, hogy már fő :) tehát ez már jó jel!
TörlésItt az eredmény
VálaszTörléshttp://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/01/martini-hazilag-eredmenyhirdetes.html
A hozzáértés nélkül erjesztett alkohol nem feltétlenül egészséges, most arról nem beszélve, hogy a Martini egy vermut (fűszerezett likőrbor), ez meg egy totálisan más dolgokkal ízesített cukorcefre. (Ti. a rizs ebben a receptben nem erjed meg, csak a kristálycukor.)
VálaszTörlésHol a víz ?
VálaszTörlés