Rizses csirkemáj

2012. november 5., hétfő · Posted in ,

Én eddig a csirkemájat csak hagymásan és tejfölösen készítettem, ez az első alkalom, amikor rizzsel készítem de nagyon finom. Még fogok ilyet készíteni. 


Hozzávalók:
  • csirkemáj,
  • hagyma,
  • rizs,
  • kevés olaj,
  • pirospaprika,
  • só,
A hagymát apróra vágtam és kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem egy kevés vízzel. Hozzáadtam az előzőleg megtisztított csirkemájat és puhára főztem. Amíg a máj főtt, külön, sós vízben megfőztem a rizst, majd hozzáadtam a májhoz és összekavartam, de óvatosan, nehogy a máj összetörjön. Sózni csak a rizst kell, mert a máj megkeményedik a sótól.

Fasírtgolyók

· Posted in ,

Nálunk a fasírt mindig krumplival készült, mióta az eszemet tudom. Tudtam, hogy létezik a kenyeres, zsömlés változata is, de soha nem próbáltam ki, mostanáig. Finom lett, de azt hiszem megmaradok a krumplisnál.


Hozzávalók:
  • 1 kg darált hús,
  • 3 szelet korpás kenyér,
  • 2 egész tojás,
  • 3 jó nagy cikk zúzott fokhagyma,
  • só, 
  • bors, 
  • olaj a sütéshez.
A kenyeret beáztattam vízbe, majd kicsavartam. A darált húst egy tálba tettem, villával kicsit átdolgoztam, hozzáadtam minden alapanyagot és jól összedolgoztam. Kicsi golyókat formáltam a masszából és forró olajban kisütöttem.

Azért kíváncsi lennék ki melyik változatát szereti a fasírtnak?

Boci szelet

2012. október 29., hétfő · Posted in ,



Hozzávalók a tésztához:
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 4  tojás
  • 1 tasak sütőpor
Hozzávalók a tehéntúróhoz:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg gríz
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, azután hozzáadtam a többi hozzávalót és csomómentesre kavartam. Közepes nagyságú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. A töltelékhez a tehéntúrót elkevertem a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, és a  grízzel. Kiskanállal kiszaggatva a kakaós tészta tetejére helyeztem, sűrűn egymás mellé. Előmelegített sütőben megsütöttem.

A képen látható boci szelet dupla adag eredménye, mert annyira finom, hogy egy adaggal csak magamnak csináltam volna rosszat.

Babérleveles krumplileves füstölt kolbásszal


Hozzávalók:
  • krumpli,
  • hagyma,
  • füstölt kolbász,
  • mangalica szalonnabőr,
  • kevés olaj,
  • pirospaprika,
  • só,
  • babérlevél,
  • kevés liszt,
  • kevés tej.
A kolbászt karikára vágtam és a szalonnabőrrel együtt a forró fazékba tettem, kavargatás mellett hagytam a zsírt kiolvadni belőle. Ha elég a zsiradék, akkor nem kell hozzá olaj, de ha kevés, akkor pótolni kell. A hagymát apróra vágtam, hozzáadtam a kolbászhoz, üvegesre pároltam majd hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a sót, a meghámozott és kockára vágott krumplit, a babérlevelet és puhára főztem.  Ekkor kevés lisztből és tejből habarást készítettem, hozzáadtam a leveshez, hagytam felforrni, majd még utánaízesítettem. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.