Káposztával töltött paprika

2013. május 4., szombat · Posted in , , , ,

Tisztítsuk meg magházától az érett, ép, húsos paprikákat, forrázzuk le sós vízzel. Tegyük szitára, amíg a víz lecsorog róla. A káposztát (lehet közte piros káposzta is) gyaluljuk vékony metéltre, sózzuk meg, 1 – 1,5 óra múlva nyomkodjuk ki a káposzta levét és tömjük meg szorosan a káposztával a paprikákat. Forraljunk fel kevés vízzel hígított, sóval ízesített borecetet, amikor langyosra hűlt, töltsük a paprikára, kössük le. Ha az ecetes lé leapad, Pótoljuk ki.

Dolgozó Nő

Tökfőzelék télire, üvegben

A tököt hámozzuk meg, vágjuk ketté, szedjük ki a magvas belsejét, gyaluljuk meg, hintsük meg kevés sóval. Egy óra múlva nyomkodjuk ki a levét, tegyük lazán üvegekbe, s töltsük fel gyengén ecetes vízzel (1 liter vízhez 1 dl ecetet számítsunk). Tetejére szórjunk kevés szalicilt, kötözzük le, gőzöljük ki.

Dolgozó Nő – 1973. augusztus

Vizes uborka

Mossuk meg a közepes nagyságú friss uborkát, forrázzuk le gyengén sós vízzel. Amikor kihűlt a víz, az uborkákat rakjuk üvegbe, tegyünk közé kaprot, csombort, tormát, csípős paprikát. Forraljunk sós vizet (1 liter vízhez 4 dkg sót számítsunk) töltsük langyosan az uborkára, kötözzük le. Állítsuk a kamrában az alsó polcra, ellenőrizzük többször, amíg lassan kiforr, megérik. Egy ötliteres üveghez kb. 3 kg uborka, 2 liter víz és 8 dkg só szükséges.

Dolgozó Nő – 1973. augusztus

Paprikasaláta télire, üvegben

Vágjuk vékony metéltre az érett, ép, húsos zöldpaprikákat. Vegyítsünk közéje néhány pirosra, sárgára érett paprikát is. Sózzuk be, hagyjuk állni 1 – 1,5 óra hosszat. Azután nyomjuk ki a levét, rakjuk üvegekbe (a piros és sárga paprikától szép tarka lesz). Sózzuk meg, öntsünk rá ízlés szerint vegyített ecetes vizet, amelyet előzőleg felforraltunk és lehűtöttünk. Kössük le az üvegeket és gőzöljük ki. Kisebb üvegekbe rakjuk, mert kibontva nem áll el sokáig.

Dolgozó Nő

Ecetes uborka szőlő- és meggylevéllel

2013. május 3., péntek · Posted in , , ,

A frissen szedett apró uborkákat áztassuk egy napig sós vízben. Azután rakjuk szorosan üvegekbe (egymás fölé állított sorokba). Az üveg aljára kaprot, csombort, a sorok közé pedig szőlő- és meggylevelet, borsszemeket, mustármagot vagy tormaszeleteket tegyünk. Forraljunk fel ecetes vizet (egy liter vízhez egy liter ecetet számítsunk) öntsük az uborkára, kössük le légmentesen az üvegeket, és gőzöljük 10 – 15 percig.

Dolgozó Nő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.