Paradicsomos zöldbableves

2013. július 10., szerda · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 3 kisebb sárgarépa,
  • 1 közepes fej hagyma,
  • 1 kg zöldbab,
  • kevés petrezselyemzöld,
  • 4 db jó, érett paradicsom,
  • tejfől ízlés szerint,
  • kevés olaj,
  • só,
  • bors.
A sárgarépát megtisztítottam és karikára vágtam, a hagymát pedig apróra. Kevés olajon mindkettőt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a sót, a borsot, felöntöttem vízzel, beleöntöttem a megtisztított és darabkákra tördelt zöldbabot és puhára főztem. Amikor megvolt, hozzáadtam a feldarabolt paradicsomokat, a petrezselyemzöldet és addig főztem, amíg a paradicsom is megfőtt. A paradicsomot előzőleg le lehet forrázni és lehajazni, de én most nem tettem. meg lehet enni a haját is.

Tejföllel tálaltam.

Mazsolás madártej

2013. július 9., kedd · Posted in

Régebb nagy sláger volt a madártej nálunk, édesanyám és nagymamám nagyon sokszor készített. Mindenki szereti. Nagyon rég nem ettük, de igazából nem tudom miért nem készítettem. Most azt hiszem eljött az ideje, hogy nekiveselkedjek. El is készítettem, nagyon finom lett. Egy nagy baja van: isteni finom és nagyon eteti magát :) vigyázni kell vele :)

  Hozzávalók:

  • 0,75 l tej
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 marék mazsola
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 darabka fahéj
A tojásokat szétválasztottam, majd a fehérjéket kemény habbá vertem. A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral és a fahéjjal felforraltam. Ha már picit forrt, kanállal óvatosan beleszaggattam a habgaluskákat. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan megfordítottam őket. Kivettem őket egy tányérra és elkezdtem készíteni a krémet.  A tojássárgákat a cukorral és a liszttel a mixer segítségével összekevertem. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntöttem a forró tejbe. Amikor már besűrűsödött, levettem a gázról, és hagytam kihűlni. Tálkákba tettem, rátettem a habgaluskákat, és rászórtam a mazsolát. Pár órára hűtőbe tettem.


Az eredeti recept itt található. 

Eperkukorica - Figyelem!

2013. július 7., vasárnap · Posted in

Kedves bloggerinák és bloggerek :) 

Talán két éve már annak, hogy egy számomra nagyon kedves bloggertől, Mritától kaptam egy kis tasak eperkukoricát. Itt is köszönöm szépen, hogy elosztotta velem :) Nem tudom mennyi volt benne, talán 20 - 30 szem, már nem emlékszem. Ő is kapta, ha nem tévedek Ágnestől. 

A lényeg: idén sikerült elvetni és így néz ki: 


Ha nem történik semmi rendkívűli, akkor a jelek szerint termés is lesz. Ilyen:


A végső lényeg: szeretnék hozzájárulni az elterjesztéséhez. Már most megírom, hogy mire beérik, legyen konkrét tervem annak függvényében, hogy milyen nagy az igény rá.

Tehát: ha van kerted, vagy más lehetőséged elvetni és szeretnéd is, akkor kérlek itt hagyj egy megjegyzést. Ha van olyan ismerősöd, akit esetleg érdekel, szólj neki és irányítsd ide. Az a lényeg, hogy aki kapja, az tényleg vesse el vagy adja át olyannak, aki elveti. Nem szeretném, ha valahol a fiók mélyén heverne. 

Ez egyelőre csak értesítő, ha beérik, akkor lesz egy másik bejegyzés is konkrétumokkal. 

Remélem lesz keletje :)

Fekete áfonyabefőtt

2013. július 5., péntek · Posted in , ,

Vitaminban gazdag gyümölcs. Érdemesebb befőtt formájában eltenni, mint másképp, mert így összes hasznos tulajdonságát megőrzi.
A megválogatott, jól megmosott és lecsurgatott gyümölcsöt üvegekbe rakjuk. Minden kilóra 8 dl vizet 30 dkg cukorral felforralunk, amit, ha lehűl, a gyümölcsre öntünk. A befőttet gondosan lekötve 20 percet pároljuk.

Dolgozó Nő

Málnaszörp 2

2013. július 2., kedd · Posted in , , ,

4 kiló málnát és 1 és fél kg kristálycukrot megfelelő edényben jól összerázunk, majd 20 percre állni hagyjuk. Azután főni tesszük 20 percre, majd szűrőruhára öntjük, és letakarva 8 órán át lecsurgatjuk. A folyadékot újra felforraljuk, de csak 10 percig. Kis üvegekbe töltjük, minden üvegbe 1 kanálnyi rumot öntünk. Jól ledugaszoljuk és leszurkoljuk. Hideg, száraz helyen tartjuk. Vitamingazadag, finom frissítő ital.
Dolgozó Nő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.