- 3 kisebb sárgarépa,
- 1 közepes fej hagyma,
- 1 kg zöldbab,
- kevés petrezselyemzöld,
- 4 db jó, érett paradicsom,
- tejfől ízlés szerint,
- kevés olaj,
- só,
- bors.
A sárgarépát megtisztítottam és karikára vágtam, a hagymát pedig apróra. Kevés olajon mindkettőt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a sót, a borsot, felöntöttem vízzel, beleöntöttem a megtisztított és darabkákra tördelt zöldbabot és puhára főztem. Amikor megvolt, hozzáadtam a feldarabolt paradicsomokat, a petrezselyemzöldet és addig főztem, amíg a paradicsom is megfőtt. A paradicsomot előzőleg le lehet forrázni és lehajazni, de én most nem tettem. meg lehet enni a haját is.
Tejföllel tálaltam.
Na épp ezt kívántam meg valamelyik nap:) Mi nem paradicsomosan készítjük, de ettem másnál paradicsomosan, s nagyon tetszett:) Mondtam is anyumnak, készítsünk mi is.) Guszta:)
VálaszTörlésKati, én most készítek először, az unokatestvéremtől tanultam, de nagyon szeretem. Könnyű, egyszerű nyári leves. Készítsd el Te is és jó étvágyat hozzá :)
Törlés