Többször említettem már, hogy
nagyon ellenzem a zsírban, olajban sütést. Ritkán sütök
olajban, ez alól kivételt képez a hagyma párolása, amihez a
minimális olajmennyiséget használom, zsírt meg egyáltalán nem
használok.
Ennek ellenére az ízek hiányoznak,
mert megszoktam. Ezért igyekszem új, egészséges módszereket
találni és úgy elkészíteni az ételeket, hogy visszakapjam a
várt ízvilágot, de ugyanakkor egészséges is legyen.
Összeállítottam ezt a rozmaringos
krumplit a cérnakolbásszal és a debrecenivel, ami normális,
hagyományos esetben olajban sült volna.
A krumplit megtisztítottam, megmostam
és kockára vágtam. Egy jénai tál alját megkentem olajjal,
beletettem a krumplit, megsóztam és szórtam rá rozmaringot, majd
sütőben pirosra sütöttem. Időnként megkavartam, hogy ne
ragadjon oda.
A cérnakolbászt feldaraboltam, végeit
behasítottam. A debrecenit ketté vágtam, és behasítottam. Egy
másik jénai tálba 1 kiskanál olajat tettem, hozzá egy ujjnyi
vizet és beletettem a kolbászokat, majd sütőbe toltam és pirosra
sütöttem.
Íme az eredmény:
Biztosíthatok mindenkit, hogy nagyon finom. Megéri kipróbálni!
Íme az eredmény:
Biztosíthatok mindenkit, hogy nagyon finom. Megéri kipróbálni!
Amióta diéttázom én is igyekszem ilyenformán készíteni a dolgokat, mint te:)
VálaszTörlésKati, diéta ide vagy oda, szerintem ez az egészséges, és örülök, hogy Te is így étkezel :)
Törlés