Régebb nagy sláger volt a madártej nálunk, édesanyám és nagymamám nagyon sokszor készített. Mindenki szereti. Nagyon rég nem ettük, de igazából nem tudom miért nem készítettem. Most azt hiszem eljött az ideje, hogy nekiveselkedjek. El is készítettem, nagyon finom lett. Egy nagy baja van: isteni finom és nagyon eteti magát :) vigyázni kell vele :)
Hozzávalók:
- 0,75 l tej
- 7,5 dkg cukor
- 1 marék mazsola
- 2 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 darabka fahéj
A tojásokat szétválasztottam, majd a fehérjéket kemény habbá vertem. A tejet
egy nagy lábasban a vaníliás cukorral és a fahéjjal felforraltam. Ha már picit forrt, kanállal óvatosan beleszaggattam a habgaluskákat. Ha
az aljuk megfőtt, óvatosan megfordítottam őket. Kivettem őket egy tányérra és elkezdtem készíteni a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel a mixer segítségével
összekevertem. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntöttem a forró tejbe.
Amikor már besűrűsödött, levettem a gázról, és hagytam kihűlni. Tálkákba tettem, rátettem a
habgaluskákat, és rászórtam a mazsolát. Pár órára hűtőbe tettem.
Az eredeti recept itt található.
Hú de régen ettem! Még sosem mertem vállalkozni rá, de Nálad olvasva nem is tűnik annyira bonyolultnak.
VálaszTörlésNálunk is Anya készítette, bár én nem szeretem a vaníliás édességeket, de a madártejet és pudingot megeszem :-)
Szerintem ugorj neki, mert tényleg könnyű. Én sem tudom miért nem készítettem eddig :)
Törlés