Dolgozó NőA megmosott uborkára öntsünk sós vizet (1 liter vízhez 4 – 5 dkg sót számítsunk)a néhány napig hagyjuk benne. A tetején képződő habot szedjük le,. Azután az uborkát rakjuk üvegekbe, a sós vízhez tegyünk fűszerkeveréket (3 liter vízhez 10 dkg mustármagot, 4 dkg koriandermagok, 3 dkg kapormagot és 2 dkg fekete borsot), forraljuk fel, s miután kihűlt, töltsük az uborkára, kötözzük le az üvegeket. Ízlés szerint az uborka közé rakhatunk egyéb ízesítőket is: babérlevelet, csombort, tormát, szőlőlevelet, meggylevelet.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.
Nálunk kapni ilyen fűszeres ízesítésűt üveges savanyúságként, mini 5-6 centis uborkák vannak benne, imádom.
VálaszTörlésNálunk is kapni sokfélét, de jobb a házi, saját eltevésű.
Törlés