Egyszerű cseresnyés, meggyes piskóta

2013. június 15., szombat · Posted in , , ,


Hozzávalók:
  • 250 g cukor,
  • 250 g liszt,
  • 4 tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 kávéscsésze víz
  • 30 dkg kimagolt cseresznye, vagy meggy.

A tojásokat szétválasztottam. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd folyamatos kavarás mellett hozáadtam a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport. Apránként töltöttem hozzá a vizet. Végül óvatosan kanállal beleforgattam a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és rászórtam a kimagolt, lecsepegtetett cseresznyét, majd előmelegített sütőben megsütöttem.

Zöldséges paradicsomleves

2013. június 9., vasárnap · Posted in


Hozzávalók:
  • 3 kisebb sárgarépa karikára vágva,
  • 1 közepes fej hagyma egészben,
  • 2 ek csíkokra vágott paprika,
  • 2 ek zöldborsó,
  • 2 ek kukorica,
  • 3 ek rizs,
  • só,
  • 330 ml paradicsomlé (házit használtam),
  • apróra vágott petrezselyem.

A karikára vágott sárgarépát a hagymával feltettem főni. Hozzáadtam a zöldborsót, a paprikát, a kukoricát, a sót és majdnem puhára főztem. Ekkor hozzáadtam a rizst, a petrezselyemzöldet és addig főztem, amíg minden puha nem lett. Utána hozzáöntöttem a paradicsomlét és hagytam még pár percig főni.

Párizsis rakott makaróni

2013. június 8., szombat · Posted in ,

A recept a Fakanál 95/2 számából származik.  Én eleve felét készítettem el, mert a 40 dkg tészta sok lett volna. Makaróni helyett spagettit használtam, elfelejtettem tejfölt vásárolni, így helyette tejet használtam és juhsajttal szórtam meg.


Hozzávalók:
  • 40 dkg tészta, 
  • 25 dkg párizsi, 
  • ½ dl olaj, 
  • mokkáskanálnyi pirosparika, 
  • 2 tojás, 
  • 3 dl tejföl, 
  • 5 dkg sajt, 
  • törött bors,
  •  só.

A párizsit kisebb kockákra vágjuk, egy kevés forró olajban megpirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk a pirosparikával. Az egész tojásokat a tejföllel, sóval, törött borssal simára keverjük. A sós vízben kifőtt makaróni felét olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk és elterítjük rajta a párizsit. Befedjük a maradék makarónival és ráöntjük a tejfölös tojást. Reszelt sajttal megszórjuk és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.


Édes-kedves krumplileves


Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 vékony szelet füstölt szalonna nagyon apró kockára vágva,
  • 1 kk pirospaprika,
  • 4 közepes méretű újkrumpli,
  • só,
  • vágott zöldpetrezselyem,
  • fél csésze tej.
A szalonnát addig pirítottam, amíg a zsír kiolvadt belőle, hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a megtisztított és kockára vágott újkrumplit, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót és puhára főztem. Amikor a krumpli puha volt, hozzáadtam a tejet, hagytam felforrni és kész is volt a leves.

Láttam olyan változatot is, ahol a kiolvasztott szalonnához lisztet adtak, így lett egy rántás szerűség a leveshez, de én  jobbnak láttam, hogy a lisztet kihagyom és helyette tejet adok hozzá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.