Ismerjük meg egymást újra!

2014. január 27., hétfő · Posted in

Erre a játékra Mrita, a Mrita (Enni élvezet, vagy kaland csupán) blog írója kért fel  a játékra. Köszönöm szépen neki itt is és természetesen eleget teszek a kéréznek. 
Szabályok:

1. Linkeld be azt az embert a blogodba, aki megjelölt.
2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
3. Jelölj ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy ki lettek megjelölve.
Hét dolog magamról:
  1. Szeretek sütni - főzni. Inkább elkészítem itthon, minthogy megvegyem készen, így egészségesebb és finomabb is.
  2. Szeretek sportolni. úgy vélem tenni kell az egészségért és a fizikai erőnlétért.
  3. Szeretek egészségesen étkezni, ezért a blogomról hiányzik sok olyan étel, amit nem tartok egészségesnek
  4. Szeretek blogolni  bár sokszor nem illek bele a "blogos etikettbe"
  5. Szeretek utazni, kirándulni
  6. Szeretek olvasni
  7. Nem szeretem a képmutatást
Akiket fel szeretnék kérni a játékra:

Tejfölös tészta sült kolbásszal

2014. január 25., szombat · Posted in ,


Ez is csak egy ötlet, hogy a tészta ne legyen mindig ugyanolyan ízű. 

Kevés szalonnát apróra vágtam és zsírjára sütöttem. Hozzáadtam egy kevés apróra vágott hagymát és üvegesre pároltam. Adtam hozzá kevés pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Ekkor beleöntöttem a tésztát, adtam hozzá kevés sót és puhára főztem.

A vizet úgy kell adagolni, hogy elfőjön, ne maradjon sok utána. Amikor a tészta puha volt, hozzáadtam a tejfölt (jó bőven) és összekavartam. Kolbászt sütöttem hozzá.

Tojásos tészta szalámival és sajttal

2014. január 22., szerda · Posted in

Ezy inkább csak ötletnek szánom.



Hozzávalók 2 személyre:
  • 20 dkg aprókocka tészta,
  • pár szelet szalámi,
  • sajt,
  • fekete olajbogyó,
  • 3 felvert tojás,
  • só,
  • kevés olaj. 
A tésztát sós vízben megfőztem, leszűrtem és hagytam lecsepegni. Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntöttem és kikentem vele a tálat. Beleöntöttem a tésztát, egyenletesen elosztottam, rászórtam az apróra vágott szalámit, az apróra vágott fekete olajbogyót, majd ráöntötem a felvert tojásokat és megszórtam sajttal. Sütőbe tóltam és közepes lángon addig sütöttem, amíg a tojás megsült.

Töltött fasirt 12 perces kuktás krumplival

2014. január 21., kedd · Posted in ,

Régebb nagyon közkedvelt volt a töltött fasirt nálunk. Most is az, de én még sosem készítettem. Hát most eljött az ideje :)


Hozzávalók a fasirthoz:
  • 60 dkg darálthús,
  • 3 + 1 tojás,
  • 2 kisebb krumpli,
  • 2 cikk zúzott fokhagyma (lehet több is, aki szereti),
  • 1 ek búzadara,
  • só, 
  • bors,
  • kevés olaj,
3 tojást keményre főztem és megpucoltam. A két krumplit sóz vízben megfőztem, meghámoztam, hagytam kihűlni, majd lereszeltem. A darálthúst sóztam, borsoztam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a lereszelt krumplit, majd az egy evőkanál búzadarát, végül egy felvert tojást és jól összedolgoztam. Kb. 10 percet hagytam állni.

A fóliát az asztalra terítettem, kevés olajat öntöttem rá és elkentem. Erre terítettem le a darálthúst és téglalap alakúra igazítottam el. Ráhelyeztem a  3 kemény főtt tojást, majd betakartam a hússal, tekercset formálva belőle. Óvatosam becsomagoltam, a fóliát úgy hajtogatva, hogy ne szakadjon el és ne is maradjon rés rajta, vagy nyílás. Kalácsformába tettem, öntöttem hozzá kis vizet és sütőbe tóltam. Kb 50 percig sütöttem, majd kibontottam a fóliát és visszatóltam a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon. 

Hozzávalók a kuktás krumplihoz:
  • személyenként 2 közepes krumpli, 
  • 1 ek olaj, 
  • víz, 
  • só.
A krumplikat meghámoztam és fél cm-es vastagságú karikákra vágtam. A kuktába kb. 1 ek olajat öntöttem, elhelyeztem benne a krumplikat úgy, hogy ne legyen sok egymáson, majd annyi vizet öntöttem rá, hogy majdnem ellepje. Lezártam a kuktát, közepes lángra tettem és 12 perc alatt elkészült a krumpli. Nagyon szeretem ezt a megoldást, mert hamar elkészül, nem olajos, a krumpli nem száraz és nagyon ízletes.

Ecetes, sült paprikával tálaltam.

Tarhonyaleves

2014. január 19., vasárnap · Posted in ,

Ezt a receptet az Olvasói Recepttár 2-es számú kiadványában láttam, amit a Corvin Magazin jelentetett meg 2006-ban. Kicsit nagymamámra emlékeztet. Azokat az időket elevenítette fel bennem, amikor ő főzött nekünk. 


Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 ek tarhonya,
  • 2 nagy burgonya,
  • 1/2 kis fej apróra vágott hagyma,
  • pirospaprika,
  • petrezselyemzöld,
  • 1 ek olaj,
  • só,
  • kevés ecet (ez nem volt benne),
  • tejföl (ez sem).
A tarhonyát forró olajban zsemleszíműre pirítjuk, beletesszük a feldarabolt hagymát, a burgonyát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és petrezselyemzölddel, felengedjük vízzel és puhára főzzük.  Amikor kész, adunk hozzá kevés ecetet és tejföllel tálaljuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.