Ezt a receptet Béres Alexandránál láttam és azonnal kipróbáltam, mert tudom, hogy csak jó és egészséges lehet.
Hozzávalók:
- 10 dkg zöldpaprika,
- 5 dkg sovány túró,
- 3 dkg joghurt,
- 1,5 g vöröshagyma,
- só,
- fűszerpaprika,
- köménymag,
- petrezselyem zöld
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, különösen ügyelve arra, hogy a túró ne legyen darabos és a vöröshagyma nagyon finomra legyen vágva. Kicsumázott kisebb méretű paprikákba betöltjük a körözöttet, vagy a paprikát mellé fogyasztjuk.
Zöldhagymát használtam a körözötthöz és kápia paprikát, petrezselyem zöldet csak a tetejére szórtam és korpás pirítóssal tálaltam. Nagyon finom, próbáljátok ki, megéri.
Bizony, bizony hogy milyen finom. Milyen régen ettem körözöttet, mostanában gyümölcsösen eszem a túrót.
VálaszTörlés