Forrázott gyümölcsbefőttek

2015. április 19., vasárnap · Posted in , , , , , , , ,

Bármilyen gyümölcsből készíthetjük, 1.25 kg cukorból, 1 ½ liter vízből egy csapott kávéskanál szalicillal szirupot főzünk. A jól megmosott, hámozott és kimagozott gyümölccsel telerakunk egy 4 – 5 literes üveget. A forró szirupot lassan a gyümölcsre öntjük, majd 24 órára száraz gőzbe tesszük. Másnap kibontjuk, a levét leöntjük, újból felforraljuk, s forrón a gyümölcsre töltjük. Újra lekötjük, s mikor kihűlt, eltesszük. Nem kell kigőzölni. Részletekben is fogyasztható, nem romlik el, ha kibontva áll.
Dolgozó Nő

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.