Málna-, szeder- vagy ribizliszörp (nyersen)

2015. április 23., csütörtök · Posted in , , , ,

Számítsunk 1 kg friss, érett gyümölcshöz 6 dl vizet, fél kávéskanál szalicilt, 1 kávéskanál citromsót. Keverjük mindezt össze egy hibátlan zománcú tálban (a gyümölcsöt törjük össze). Töltsük kisebb gézzacskóba (egy kilónyit tegyünk egy zacskóba) s akasszuk egy tál felé, hogy a leve abba csorogjon, de ne nyomkodjuk. Minden kiló léhez (mérjük le pontosan) töltsünk 1 kg cukrot. Kavargassuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Másnap töltsük nagyon tiszta, száraz üvegekbe, s kössük jól le. Bármeddig eláll. A gyümölcs visszamaradó húsából főzzünk lekvárt.
Dolgozó Nő

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.