Szerintem mindenki szereti a boci szeletet. Nálunk is nagy keletje van. Most viszont elkészítettem a mazsolás változatát.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás,
- 150 g cukor,
- 50 ml olaj,
- 100 g liszt,
- 1/2 tasak sütőpor,
- 50 g cukrozatlan kakaó
- 2 kávéskanál vaníliás cukor.
- 250 g tehéntúró,
- 150 g mazsola
- 50 g gríz,
- 1 tojás
- 1 kk rum eszencia.
A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéből a cukorral kemény habot vertem, apránként hozzáadtam a tojássárgákat, az olajat, a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, végül a cukrozatlan kakaót és csomómentesre kavartam.
A tehéntúrót összekavartam a mazsolával, a grízzel, a tojással és a rum eszenciával. A kakaós masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és a tehéntúrós tölteléket kiskanállal szépen elosztottam rajta úgy, hogy bocifoltokat alkosson. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütöttem.