- 10 dkg margarin,
- 25 dkg porcukor,
- 4 tojás,
- 14 dkg rétesliszt,
- 1 kávéskanál sütőpor,
- 2 kiskanál vaníliás cukor,
- 10 dkg őrölt dió,
- 5 dkg darabosra megvágott dió.
Habosra kevertem a margarint 15 dkg porcukorral, 2 egész
tojással, és 2 tojássárgájával,
aztán apránként hozzáadtam a
sütőporos réteslisztet. Kivajazott kisebb tepsiben (20x25-öst használtam én) félig
megsütöttem. A maradék 2 tojásfehérjét
kemény habbá vertem, hozzáadtam a
megmaradt porcukrot és a 10 dkg őrölt diót, és
a tésztára simítottam. A darabosra vágott,
pörkölt dióval meghintettem a tetejét,
majd a sütőbe visszatolva, a tésztát készre
sütöttem.
Fincsik a diós sütemények, úgyhogy biztosan ez is jól sikerült! :)
VálaszTörlés