Bodzabor

2015. április 23., csütörtök · Posted in ,

Hozzávalók:

  • 2 kg cukor,
  • 9 liter víz,
  • 2 csésze friss bodzavirág vagy 1 csésze szárított virág,
  • 4 citrom,
  • 1 kiskanál citromsó.

A cukrot olvasszuk fel a vízben, dobjuk bele a virágot, a citromot hámozzuk meg, magjait távolítsuk el, és azt mind töltsük egy nagy uborkás üvegbe, kössük le kettőzött vászonnal, a tetejére tegyünk egy tányért. Négy napig tartsuk meleg helyen, közben naponta egyszer kavarjuk meg tiszta fakanállal, azután szűrjük át dupla gézen, tegyük bele a felolvasztott citromsót, és töltsük üvegekbe. Tiszta dugóval dugjuk be, spárgával kössük le. A kamrába tartsuk, ne fektessük le az üveget. Nyolc tíz nap múlva fogyasztható a friss bodzabor. 

Dolgozó Nő

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.