Hozzávalók:
- 2 kg cukor,
- 9 liter víz,
- 2 csésze friss bodzavirág vagy 1 csésze szárított virág,
- 4 citrom,
- 1 kiskanál citromsó.
A cukrot olvasszuk fel a vízben, dobjuk bele a virágot, a citromot hámozzuk meg, magjait távolítsuk el, és azt mind töltsük egy nagy uborkás üvegbe, kössük le kettőzött vászonnal, a tetejére tegyünk egy tányért. Négy napig tartsuk meleg helyen, közben naponta egyszer kavarjuk meg tiszta fakanállal, azután szűrjük át dupla gézen, tegyük bele a felolvasztott citromsót, és töltsük üvegekbe. Tiszta dugóval dugjuk be, spárgával kössük le. A kamrába tartsuk, ne fektessük le az üveget. Nyolc tíz nap múlva fogyasztható a friss bodzabor.
Dolgozó Nő