Hozzávalók a kekszhez:
- 140 g liszt
- 250 g zabpehely
- 100 g dió
- 175 g vaj
- 100 g cukor
- 4 ek tej
- 1/4 tk sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 1 tojás fehérje kemény habbá verve,
- 5 dkg cukor,
- 3 dkg darált dió,
- 3 dkg darált mák.
Előmelegítettem a sütőt. A cukrot habosra kevertem a puha vajjal, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a sütőporos
lisztet, az apróra felkockázott diót, végül a tejet. Addig gyúrtam, amíg egy kemény tésztát nem kaptam belőle. Egy
kb. 5 cm átmérőjű hegert formáltam belőle, és 1 cm-es karikákra vágtam. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tetten, és kb. 15 - 20 peret sütöttem, majd mindegyik kekre tettem a krémből, visszatettem és még 10 - 15 percig sütöttem.
Az eredeti recept itt található.
Mákos is, diós is -jöhet minden mennyiségben:)
VálaszTörlésBizony-bizony :) csupa kalória :)
TörlésDe jó kekszrecept! A máz nélkül is szívesen ropogtatnám!
VálaszTörlésA más igazából azért került rá, mert meg volt maradva :) de anélkül is nagyon finom.
Törlés