Hozzávalók:
- 30 db paradicsom,
- 5 db reszelt hagyma,
- 7 dl borecet,
- ½ dkg törött bors,
- 2 g szegfűszeg,
- 2 g fahéj,
- 5 dkg cukor,
- só ízlés szerint,
- 5 nagy cikk fokhagyma,
- 15 db pirosra érett paradicsompaprika
Vágjunk négybe és főzzünk meg 30 db szép érett paradicsomot, tőrjük át szitán, főzzük folyamatos kavarással sűrűre. Keverjünk bele 5 db reszelt hagymát, 7 dl borecetet, ½ dkg törött borsot, 2 g szegfűszeget, 2 g fahéjat, 5 dkg cukrot, sót ízlés szerint, 5 nagy cikk fokhagymát, 15 db pirosra érett paradicsompaprikát, s főzzük újra folytonos kavarással teljesen puhára. Tőrjük át újra szitán, és főzzük tovább amíg a kellő sűrűséget eléri. Töltsük 2 dl-es üvegekbe, kössük le s gőzöljük a forrástól számított 1 óra hosszat.
Csípős, pikáns ízű mártás, hideg húsok mellé tálaljuk.
Dolgozó Nő – 1973.
augusztus