Fűszeres mártás télire, üvegben

2013. május 6., hétfő · Posted in , ,

Hozzávalók:
  • 30 db paradicsom,
  • 5 db reszelt hagyma,
  • 7 dl borecet,
  • ½ dkg törött bors,
  • 2 g szegfűszeg,
  • 2 g fahéj,
  • 5 dkg cukor,
  • só ízlés szerint,
  • 5 nagy cikk fokhagyma,
  • 15 db pirosra érett paradicsompaprika
Vágjunk négybe és főzzünk meg 30 db szép érett paradicsomot, tőrjük át szitán, főzzük folyamatos kavarással sűrűre. Keverjünk bele 5 db reszelt hagymát, 7 dl borecetet, ½ dkg törött borsot, 2 g szegfűszeget, 2 g fahéjat, 5 dkg cukrot, sót ízlés szerint, 5 nagy cikk fokhagymát, 15 db pirosra érett paradicsompaprikát, s főzzük újra folytonos kavarással teljesen puhára. Tőrjük át újra szitán, és főzzük tovább amíg a kellő sűrűséget eléri. Töltsük 2 dl-es üvegekbe, kössük le s gőzöljük a forrástól számított 1 óra hosszat.
Csípős, pikáns ízű mártás, hideg húsok mellé tálaljuk.

Dolgozó Nő – 1973. augusztus

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.