Dolgozó Nő - 1982 júliusHozzávalók:
- 15 dkg gomba,
- 40 dkg burgonya,
- 1 fej hagyma,
- 1 csomó petrezselyemzöld,
- 1 evőkanál liszt,
- só,
- bors,
- 10 dkg zellergumó,
- másfél evőkanál olaj vagy zsír.
A zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, fölszeletelt gombát, az ugyancsak szeletekre vágott zellert, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd fölöntjük 8 dl hideg vízzel. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, puhára főzzük, tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzöldet hintünk a tetejére.
Én annyit változtattam a recepten, hogy nem használtam zellert, mert nem nagyon kedvelem, adtam hozzá 1 cikk fokhagymát és elfelejtettem rátenni a petrezselyemzöldet. Ettől eltekintve a leírás szerint készült a leves, ami nagyon finom.
Szeretném így is:)
VálaszTörlésAjánlom így is :)
Törlés