Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
A
tészta: a tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a
tejet, majd az olajat, és jól elkevertem. A lisztet
összekevertem a kakaóval és a sütőporral és hozzákevertem a tojásos
masszához, végül óvatosan hozzákevertem a tojások felvert habját.
A krém: a puha vajhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam, majd hozzáadtam a diót és jól összekavartam.
Sütőpapírral kibélelt lábasba
öntöttem és megsütöttem. A kihűlt lapot kettévágtam, a krém felét az
alsó lapra kentem, óvatosan ráhelyeztem a másik felét és a tetejét meg az oldalát
megkentem a maradék krémmel, majd megszórtam kakaóval.
Jaj, de finom lehetett! :-)) Nincs kedved valami ínycsiklandó habosat is készíteni SAD-re? ;-))
VálaszTörlésGionetta, bevallom fogalmam sincs mi az a SAD :) és a habos pedig már előre ijesztő, ugyanis nem szeretem a tejszínhabot :) de azért ha részleteznéd, meghallgatnálak.
TörlésDiókrém nagyon jól hangzik:)
VálaszTörlés