Egyszerű diókrémes kakaótorta

2013. május 27., hétfő · Posted in ,



Hozzávalók a tésztához:
  • 5 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,8 dl tej    
  • 0,8 dl olaj
  • 2 csapott evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 20 dkg liszt
  • 10 g sütőpor
A krémhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
A tészta: a tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tejet, majd az olajat, és jól elkevertem. A lisztet összekevertem a kakaóval és a sütőporral és hozzákevertem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákevertem a tojások felvert habját.
A krém: a puha vajhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam, majd hozzáadtam a diót és jól összekavartam. 

Sütőpapírral kibélelt lábasba öntöttem és megsütöttem. A kihűlt lapot kettévágtam, a krém felét az alsó lapra kentem, óvatosan ráhelyeztem a másik felét és a tetejét meg az oldalát  megkentem a maradék krémmel, majd megszórtam kakaóval.
 

Pár órára hűtőbe tettem.


3 Responses to “Egyszerű diókrémes kakaótorta”

  1. Jaj, de finom lehetett! :-)) Nincs kedved valami ínycsiklandó habosat is készíteni SAD-re? ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gionetta, bevallom fogalmam sincs mi az a SAD :) és a habos pedig már előre ijesztő, ugyanis nem szeretem a tejszínhabot :) de azért ha részleteznéd, meghallgatnálak.

      Törlés
  2. Diókrém nagyon jól hangzik:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.