Hozzávalók 4 személyre:
- 1 dl olívaolaj,
- 4 sertésszelet tetszés szerint fűszerezve,
- 1 citrom,
- 2 hagyma,
- 4 - 5 cikk fokhagyma,
- 2 sárgarépa,
- 25 dkg zöldborsó (nyers vagy konzerv),
- 25 dkg krumpli,
- pirospaprika,
- só,
- bors.
Egy tűzálló edénybe (jénai fedővel) beleöntöttem az
olajat és ráhelyeztem a kipotyolt, sózott, borsozott hússzeleteket úgy, hogy rétegeztem a citromszeletekkel, a karikára vágott hagymával és a fokhagymával. A tetejét megszórtam pirospaprikával. A sárgarépát apróra
vágtam és rászórtam a hússzeletekre, ugyanúgy a zöldborsót is. A krumplit
hasábokra vágtam és a zöldborsóra
helyeztem. Megszórtam sóval
és annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje a krumplit is. Rátettem a fedőt és forró sütőben 1 órát sütöttem. Ekkor kivettem a sütőből, a hús már puha volt és a zöldségek is, de még visszatettem kicsit fedő nélkül, hogy a maradék víz elpárologjon.
Nagyon csábító ez az étel! Jól is néz ki, meg aztán finom és könnyű vacsoralehetőség...
VálaszTörlésKöszönöm Gerdi, tényleg finom :)
Törlés