Volt 6 darab debrecenim és gondoltam kipróbálom ezt a kenyértésztába csomagolást. Praktikus megoldás vacsorára, reggelire, mustárral, ketchuppal vagy egyéb savanyúsággal kitűnő eledel.
Hozzávalók:
- 6 db. debreceni (0,48 kg volt nekem),
- 50 dkg liszt,
- 25 g friss élesztő,
- 250 ml langyos víz,
- 1 egész tojás,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 kk só,
- 1 kk cukor.
A debreceniket megmostam és papír konyhatörlővel megtöröltem őket. A lisztet a dagasztó tálba tettem, hozzáadtam a többi száraz alapanyagot a cukor kivételével és jól összekevertem. 100 ml langyos vízben feloldottam a cukrot és felfuttattam benne az élesztőt. A tojást felvertem, belekavartam az olajat és a liszthez adtam, majd hozzákevertem az élesztős vizet és a többi vizet szép apránként adagolva, könnyű tésztát gyúrtam belőle.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem. Lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam, majd kb. fél cm vastagra nyújtottam és 6 egyenlő, debreceni kolbász szélességű csíkot vágtam belőle. Becsomagoltam a kolbászokat és a képen látható tálba, amit előzőleg bőven kivajaztam, egymás mellé helyeztem őket. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem őket.
Az elosztást és a formázást még tanulni kell, de igyekszem :)
De guszta! Nagyon hasonlót sütöttem én is, finom :)
VálaszTörlésSzerintem ennek minden változata finom :)
TörlésAkkor ez olyan mint a hotdog ;-)
VálaszTörlésPontosan :)
TörlésHát ez nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni. Köszönöm szépen a receptet.
VálaszTörlésNagyon szívesen és várom az eredményt! :)
Törlés